Annonce
Esbjerg

Afgående museumsinspektør Mogens Hansen holder afskedsforedrag på Bramming Egnsmuseum

Bramming Egnsmuseum har en udstilling af Anita Houvenaeghel, og den bruger afgående museumsinspektør Mogen Hansen som afsæt for sit afskedsforedrag den 13. november. Privatfoto

Bramming: Onsdag den 13. november kl. 19.30 holder museumsinspektør Mogens Hansen sit afskedsforedrag, der tager udgangspunkt i museets aktuelle udstilling Anita Houvenaeghel: "Erindringsglimt - fra det dunkle rum til lysets land". Udstillingen belyses gennem biblens skabelsesberetninger og kristne salmer sammenhængen mellem kunsten, menneskets forestillingsevner og fantasi, som gennem umindelige tider har skabt fortællinger i form af billedkunst, musik og poesi.

- En klog mand har en gang sagt at alt ”det der ikke kan tælles må fortælles”. Når vi har forladt ”naturvidenskabens faste grund” må resten, også det uforståelige og ubærlige, fortælles i store eller små fortællinger. De bibelske skabelsesberetninger er muligvis blevet til, da den jødiske elite var deporteret fra Jerusalem til Babylon. De er skrevet i troen på, at der er en vej fra mørket til lyset selv om de stod i kaos til halsen, siger Mogens Hansen i en pressemeddelelse.

Udstillingen på Bramming Egnsmuseum er et moderne eksempel på denne skaberevne hos kunstneren Anita Houvenaeghel. Det kommer ikke alene til udtryk i hendes mange altertavler, men i alle hendes billeder.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce