Annonce
Varde

Afgørelse i Hafniasagen vil få betydning for andre sager

Her ses en del af Hafniagrunden. En lokalplan er blevet underkendt, fordi miljøvurderingen med hensyn til både markfirben og strandtudsen ikke en god nok. Det vil i lignende sager betyde en meget større arbejdsbyrde for at leve op til reglerne. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Udvalgsformand Preben Friis-Hauge (V) slår fast, at Planklagenævnets afgørelse i sagen om Hafniagrunden vil betyde, at nogle lokalplanssager vil kræve væsentligt flere ressourcer fremover.

Blåvand: Planklagenævnets afgørelse i sagen om Hafniagrunden betyder ikke kun, at hotelprojektet i Blåvand er lagt i graven. Det får også konsekvenser for fremtidige lokalplaner på steder, der ligner Hafniagrunden. Det slog Preben Friis-Hauge fast på tirsdagens byrådsmøde.

- Så er der da kommet noget godt ud af det, lød det hurtigt efter fra Niels Christiansen (K), der i en række sager over flere år har kæmpet imod byggerier på steder med natur.

Preben Friis-Hauge slog dog straks fast, at Niels Christiansen ikke skal glæde sig for tidligt:

- Jeg sagde ikke, det får afsmittende effekt, sagde han og uddybede, at han mente, at konsekvenserne består i, at forvaltningen skal bruge mere tid på at lave lokalplaner, hvis der kan være sjældne dyr i et område.

- Så kan vi have det i baghovedet, når vi siger ja eller nej til at arbejde videre en sag, lød det fra Holger Grumme (R).

Annonce

Tillid til forvaltningen

I samme boldgade spurgte Hans Rasmussen fra Ho om, hvorvidt byrådet ønskede en statistik over, hvor tit forvaltningen i en sag både har skrevet, at et lokalplansarbejde ikke har konsekvenser for sjældne dyr og planter og samtidig skrevet, at den ikke har undersøgt det. Han stillede spørgsmålet under byrådets spørgetid.

Den statistik havde hverken borgmester Erik Buhl (V) eller Holger Grumme (R) et behov for at se, for de var trygge ved forvaltningens arbejde.

- Hvis ikke vi som byråd havde tillid til vores forvaltning, så havde vi fyret den, sagde Holger Grumme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce