Annonce
forside

Afgørelsens time: ROFI-Centret inviterer til stor valgfest

Måneders forberedelser skal kulminere i stor valgfest tirsdag, når centerleder Per Andersen og kollegerne byder velkommen. Foto: Søren Nørgaard.

Tirsdag aften afgøres kommunalvalget, og valgaftenen vil byde på stor fest for alle i ROFI-Centret, hvor måneders forberedelser skal kulminere.

Ringkøbing: Tirsdag klokken 20:00 går spændingen for alvor i gang. Valgstederne til kommunalvalget lukker, og en gyser af de helt store kan blive realiteterne, når stemmerne er talt op, og der skal tælles til 15.

Tirsdag aften bliver ROFI-Centret i Ringkøbing kommunens helt store centrum. Her samles partierne og deres spidskandidater, mens vælgerne kan opleve det hele på nærmeste hold:

- Forberedelserne til tirsdagen har været i gang i flere måneder. Der skal tælles stemmer, og klokken 20:30 åbner vores valgcafé med flere spændende tiltag. Blandt andet har vi to storskærme, hvor man kan følge det hele tæt, siger Per Andersen, der er centerleder i ROFI-Centret.

Annonce
 
Der er lagt op til flere tiltag i ROFI-Centret. Blandt andet valgcafé for alle fra 20:30. Foto: Søren Nørgaard.

Alle kan være med

I ROFI-Centret kan de besøgende udover storskærme glæde sig til talkshow med Carsten Bille Christiansen, der får besøg af flere politikere undervejs. Der vil være en hyggepianist, mens bandet "Come On" vil spille op. Og forventningerne er en blanding af glæde og spænding:

- Det er svært at sige, hvor mange der kommer. Det er vigtigt at understrege, at valgcaféen er offentlig. Mange tror ikke, at den er offentlig, men alle kan være med og helt tæt på, fortæller centerlederen.

Selvom det er svært at sætte tal på forventningerne til besøgende, har Per Andersen gode fornemmelser:

- For fire år siden var der rigtig mange, og der blev det jo også rigtig spændende. Jeg tror også, at der kommer en del i år. Der står til at blive stor spænding, og det er rigtig godt, udtaler han.

Mange detaljer

Måneders forberedelse kulminerer tirsdag aften, for der har været mange praktiske forberedelser op til valget:

- Vi er omkring 12 til 14 personer på arbejde hele dagen, og så skifter vi lidt mellem hinanden. I forbindelse med valghandlingen er der mange ting omkring blandt andet optælling og forplejning, og klokken 20:30 åbner valgcaféen, siger Per Andersen.

Og at alle partier samles i ROFI-Centret kræver også noget praktisk omkring lokalerne:

- Når stemmerne er talt op, vil hvert parti få et lokale hver. Der vil også kunne være forhandlinger i alle lokaler, der egner sig til det. Jeg regner med, at vi kommer til at bruge stort set alle de lokaler og faciliteter, vi har, understreger Per.

Stilhed før storm

ROFI-Centret ligger stiller hen to dage op til en intens tirsdag. Der er endnu ikke blevet sat op for alvor, men centret og alt omkring valgdagen skal nok nå at blive klar:

- Vi begynder at gøre det meste klar mandag. Der skal det hele spille, for valgstederne åbner jo op klokken 08:00 tirsdag morgen. Vi skal nok nå at blive klar, fortæller Per Andersen, der understreger:

- Det bliver hyggeligt og spændende. Det er ekstra sjovt at være med, når man kan følge det hele på nærmeste hold.

Håndboldhallen i ROFI-Centret vil danne ramme om valgcaféen. Hal 2 bruges til at stemme mellem 08:00 om morgenen frem til klokken 20:00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce