Annonce
Tønder

Afghanere øger behovet for frivillige på asylcentrene: Nu får AsylSyd en frivilligkoordinator

Ute Mammen har i mange år været leder af Frivilligcenter Tønder. Arkivfoto: André Thorup.
AsylSyd har oprettet en ny stilling som frivilligkoordinator, der skal hverve og hjælpe de frivillige på asylcentrene. Særligt centret i Hviding har i den seneste tid fået mange nye frivillige.

TØNDER: AsylSyd har ansat Ute Mammen som frivilligkoordinator i AsylSyd. Stillingen er i første omgang begrænset til et halvt år med en arbejdstid på 32 timer om ugen.

- Jeg koordinerer de frivillige, der henvender sig her på centret i Hviding, men selvfølgelig også i Aaløkke og Børnecentret. Jeg snakker med de enkelte, der henvender sig, og giver dem en god samtale og en rundvisning, så vi kan finde ud af, hvad de vil, siger den nye koordinator.

Ute Mammen har stor erfaring med at arbejde med frivillige, eftersom hun i 10 år har været daglig leder af Frivilligcenter Tønder.

Annonce

- Jeg lægger meget vægt på, at de frivillige ikke kommer i gang som enkeltpersoner, men at de hjælper hinanden, så de har noget backup. Det ved jeg fra mit tidligere arbejde, hvor vigtigt det er, så de ikke står alene, siger hun.

Jeg lægger meget vægt på, at de frivillige ikke kommer i gang som enkeltpersoner, men at de hjælper hinanden, så de har noget backup. Det ved jeg fra mit tidligere arbejde, hvor vigtigt det er, så de ikke står alene.

Ute Mammen, frivilligkoordinator i AsylSyd.

Et boom

Gennem de seneste par uger har AsylSyd modtaget godt 200 afghanere på centret i Hviding nær Ribe. Det betyder blandt andet, at behovet for hjælp fra frivillige vokser, og her glæder det områdeleder Niels Bøgskov Fredriksen sig over, at flere har meldt sig.

- Vi har oplevet og oplever stadig en stor interesse for frivillighed fra borgere i et bredt lokalområde. Vi er dybt taknemmelige for de overvældende mange henvendelser, vi har modtaget, og vi håber selvfølgelig, at den store frivillige interesse holder ved. Vi har nemlig altid brug for frivillige, siger han i en pressemeddelelse fra AsylSyd.

Asylcentrene bruger blandt andet frivillige til lektiehjælp, sortering af tøj donationer, syværksted og som værtsfamilier.

Efter de mange nye henvendelser er der omkring 50 frivillige.

- En stor del af det (arbejdet som frivilligkoordinator, red.) er ikke kun at hverve de frivillige, men også at bevare dem og holde dem varme. Lige nu er der et boom, men jeg ved jo ikke, hvordan det ser ud om nogle måneder, siger Ute Mammen.

AsylSyd driver tre asylcentre. Et i Hviding nær Ribe, og to i Tønder Kommune i henholdsvis Center Aaløkke i Løgumkloster og Børnecenter Tønder.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Stine har solgt sit livsværk: Nu satser hun hundrede procent på at skabe fremtidens sundhedsløsning med digital app

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Kultur

En gave til byen: Kunstner vil rejse moderne skulptur til minde om gammel redaktør

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Tønder

På slaget 12: Partierne kappedes om de bedste pladser til valgplakaterne

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

Annonce