Annonce
Billund

Gik imod tvungent håndtryk: Byrådsmedlem stemt ud af Venstre

Lars Hansen forsvarede sin sag onsdag aften på en ekstraordinær generalforsamling. Foto: Andreas Bjerre
Lars Hansen fik sparket af bestyrelsen i Venstre efter håndtrykssagen. Nu har en generalforsamling givet opbakning til bestyrelsens beslutning.
Annonce

Grindsted: Lars Hansen er blevet smidt ud af Venstre.

Det blev endeligt afgjort på en ekstraordinær generalforsamling i Venstre i Billund Kommune onsdag aften.

Her var godt 130 medlemmer af Venstre mødt op til generalforsamlingen, som ikke havde andet formål end at bestemme Lars Hansens fremtid i partiet.

Det var et krav, at bestyrelsen skulle have opbakning fra to tredjedele af den fremmødte forsamling for at få godkendt deres ekskludering af Lars Hansen. Dermed var der på forhånd lagt op til spænding om udfaldet, da Lars Hansen på sociale platforme havde modtaget mange tilkendelser fra folk, som støtter ham.

Afstemningen endte da også meget tæt. 122 stemmer blev afgivet, men kun 39 stemte til fordel for Lars Hansen. Med 83 stemmer imod er Lars Hansen dermed fortid i Venstre. Bestyrelsen havde brug for 81 stemmer for at leve op til kravet om de to tredjedele.

Sagen kort

Sagen tog sin begyndelse i juni, da bestyrelsen i Venstres kommuneforening i Billund Kommune opfordrede Lars Hansen til at trække sig fra partiet.

Baggrunden var sagen i byrådet om grundlovsceremonier med tvunget håndtryk til nye danske statsborgere. Den havde Lars Hansen stemt imod, selvom resten af Venstre-gruppen stemte for. Det var for illoyalt, mente bestyrelsen.

Lars Hansen ville dog ikke gå, og derfor endte bestyrelsen med at ekskludere ham fra partiet. Senere ankede Lars Hansen dog beslutningen, som derfor skulle afgøres på en generalforsamling.

For at få sagen afsluttet hurtigst muligt indkaldte bestyrelsen derfor til en ekstraordinær generalforsamling onsdag aften.

Annonce

Lars: Vælgerne har talt

Lars Hansen forlod mødet hurtigt efter afslutningen på generalforsamlingen.

- Vælgerne har talt, og det accepterer jeg, selvom man kan sige meget om processen. Jeg synes, det er forunderligt, at kommuneformanden ikke kom med et længere forklaring, end han gjorde. Han skulle reddes af borgmesteren og byrådsgruppen. Det siger måske lidt om, hvor idéen er født. Afstemningen blev meget tæt. Havde afstemningen nu endt 105-7, kunne man sige, at så var er kun én retning. Men at det blev så tæt, viser hvor splittet, det var, siger Lars Hansen.

Lars Hansen har en sidste chance for at forblive i Venstre.

- Jeg har nu fire uger til at anke beslutningen til regionsbestyrelsen. Nu er der ikke noget i politik, som er definitivt, men umiddelbart vil jeg ikke anke beslutningen. Vi skal skynde os at lægge sagen bag os, for vi skal også samarbejde i byrådet fremover. Der kommer snart budget og andre ting, vi skal forhandle om, siger Lars Hansen.

Annonce

Glad for opbakning

Ivar Nørlund, formand for Venstre i Billund Kommune, var glad for, at generalforsamlingen gav bestyrelsen ret i deres beslutning.

- Det er trist sådan en aften, men jeg er glad for, at bestyrelsen har fået opbakning i, at eksklusionen var det rigtige, siger Ivar Nørlund.

Der var kun tre stemmer til forskel. Skal I evaluere jeres rolle i sagen?

- Vi har hele tiden vidst, at det ville blive tæt. Generalforsamlingen er den øverste myndighed, og de har givet bestyrelsen opbakningen til beslutningen, så vi anser sagen for lukket. Nu skal vi til at diskutere politik i stedet, siger Ivar Nørlund.

Der kom fra salen en kommentar om, at en eksklusion var et udtryk for et ledelsesnederlag. Giver det anledning til tanker?

- Vi skal altid tage sådanne bemærkninger til efterretning. Men der skal to parter til at løse en konflikt. Og det er der, vi synes, vi har prøvet og prøvet mange gange, uden at komme videre, siger Ivar Nørlund.

Ivar Nørlund gav på generalforsamlingen kommuneforeningens forklaring på, hvorfor Lars Hansen skulle ekskluderes. Foto: Andreas Bjerre
Mødet foregik på Ungdomsgården i Grindsted, hvor mange af Venstres medlemmer mødte op. 112 stemmer blev afgivet. Foto: Andreas Bjerre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce