Annonce
Speedway

Afkræftet dansk speedwaystjerne gjorde alt, hvad han kunne: Jeg var meget tæt på at trække mig, men det ville jeg bare ikke gøre

Leon Madsen var plaget af sygdom lørdag aften på Vojens Speedway Center, men han kæmpede med alt, hvad han havde. Det var bare ikke nok til en topplacering. Foto: John Bo Jensen
Det begyndte ellers så godt, men tilsidst var der bare ikke flere kræfter tilbage hos Leon Madsen, der røg ud i semifinalen ved grandprixet i Vojens. Nu bliver det svært at slutte i top seks.

- Det kendetegner nok i virkeligheden min grandprix-sæson ret godt.

Leon Madsen stod ude i ryttergården og prøvede at få sat et par kiks til livs, da lørdagens grandprix på Vojens Speedway Center var overstået.

- Jeg har været syg de sidste tre-fire dage og var meget tæt på at trække mig, men det ville jeg ikke, når vi nu skulle til Vojens.

Annonce

- Jeg havde 39 i feber, og jeg har intet kunnet holde i mig. Jeg sad og rystede ude i pitten, og til sidst var der bare ikke flere kræfter tilbage, konstaterede Madsen, der røg ud i semifinalen.

Dermed glippede chancen for at lave et stort resultat foran et talstærkt hjemmepublikum.

- Der var intet, jeg hellere ville. Opbakningen var fantastisk, og arrangementet var super godt. Derfor er det selvfølgelig brandærgerligt, at jeg ikke havde mere at skyde med i semifinalen, men jeg gjorde det bedste, jeg kunne.

- Men det er i virkeligheden billedet på min grandprix-sæson, hvor meget lidt er gået min vej.

Der resterer nu to runder af grandprix-serien. Løbene skal køres i Torun i Polen den 1.-2. oktober, og det var netop på den bane, at Leon Madsen for to år siden lavede maksimumpoint og var tæt på at blive verdensmester.

- Nu får jeg et par uger til at komme ovenpå igen, og så tager vi den derfra. Der er et stykke vej (13 point, red.) op til top seks i VM-stillingen, men der er stadig 40 point at køre om, så chancen er der stadig, og den forfølger jeg 100 procent.

Noget i vente

Og netop kørerne i top seks er sikret en plads i grandprix-serien 2022, og landstræner Hans Nielsen håber på, at Danmark har to-tre mand med til næste år.

- Mikkel (Michelsen, red.) er kvalificeret, da han jo blev europamester tidligere på sæsonen, og jeg synes, at aftenen her i Vojens viste, at vi har noget spændende i vente. Han gjorde det rigtig godt og lavede 11 point i de indledende heats, og han havde chancen for at have toppet det med en plads i finalen, vurderede Hans Nielsen.

Og så er der Leon Madsen og Anders Thomsen.

- Der skal et par gode løb til nede i Torun om tre uger, men når vi kommer lidt længere hen, er der måske også en mulighed for et wildcard. Det må vi se. Generelt har det dog været en udfordrende sæson for både Leon og Anders.

Kampen om VM-guldet i denne sæson er e knivskarp duel mellem russiske Artem Laguta, der vandt i Vojens, og polske Bartosz Zmarzlik.

- Der er ikke så meget at komme efter. Laguta og Zmarzlik har bare være meget bedre og meget mere stabile end alle andre. Det er helt fortjent, at de kæmper om det. De er lidt i en liga for sig selv.

Annonce
Speedway For abonnenter

Vild jubel efter vild præstation: Holsted Tigers sidder igen på speedwaytronen

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Mystisk parti bag rabalderdemonstration for Marco: - Lad dem tisse i de potter, hvis det kan hjælpe

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sønderjylland

Glem alt om skuespiller-glamour: - Vi lever fra lønseddel til lønseddel

Sønderjylland

Drama i den nedlagte discountbutik: Sønderjylland skal ikke være et sted, man bare vil væk fra

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Han var strandet i Cameroun: Forsvarsprofil misser endnu en SønderjyskE-kamp

Speedway For abonnenter

Hvem skal have fingrene i den store pokal? Ét hold er klar favorit, når man spørger konkurrenterne - deltag i afstemningen

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg

Kræft satte Bennos drøm på standby: Nu har han åbnet sin ølbutik

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Danmark

Peter Kofod: Parat til at blive DF-næstformand

Haderslev For abonnenter

Mistillid og anspændt forhold endte med kontraktophævelse og politianmeldelse

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Annonce