Annonce
Kultur

Afløseren er fundet: Claus Hempler spiller på Tønder Festival

Claus Hempler afløser for John Moreland på årets Tønder Festival. PR-foto
Da amerikanske John Moreland måtte aflyse alle sine europæiske koncerter på grund af flyskræk, måtte festivalledelsen i Tønder arbejde hurtigt for at finde en afløser. Det er lykkedes nu, hvor danske Claus Hempler kan afsløres som den nye mand på plakaten.

Tønder: Den danske sanger og sangskriver Claus Hempler optræder fredag aften på Tønder Festival som erstatning for amerikanske John Moreland, der har aflyst sine europæiske koncerter denne sommer. Det fortæller Tønder Festivals ledelse i en pressemeddelelse.

49-årige Claus Hempler har med sit seneste og dansksprogede album “Kuffert fuld af mursten” fra i år taget nye kunstneriske skridt, og udgivelsen har fået særdeles fine anmeldelser. For eksempel giver Politiken fem hjerter og skriver blandt andet: “Med lige dele sortsyn og bidsk humor gør han status over livet på et af årets bedste og mest overraskende danske album.”

Claus Hempler bevæger sig ubesværet i flere genrer og har status som en af landets bedste sangere, lyder det videre i pressemeddelelsen.

Crooneren fra Fyn var frontfigur i Odense-bandet Fielfraz, fra den danske rockscene i 1990’erne.

Claus Hempler udgav sit solo-debutalbum “Hempler” i 2004, og siden er det blevet til fire album – blandt andet et album i samarbejde med sangerinden Dicte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce