Annonce
Sydjylland

Aflastningspladser er inddraget til coronapatienter

Anders Lyck beskriver flere dilemmaer. Bl.a. begrænset besøg hos døende og pårørendes svære valg i forbindelse med begravelser. Privatfoto
Når svagelige ældre udskrives fra sygehuset, får mange en aflastningsplads til at komme sig, inden de skal hjem. De er midlertidigt inddraget til coronapatienter, men det lykkedes alligevel at få min patient ind.

Nedlukningen af Danmark er som bekendt forlænget frem til 13. april. En ventet og forudsagt beslutning, men en mavepuster til de fleste, som glæder sig til den hverdag, som man holder af og trives i.

Forberedelsen til næste fase har desværre også konsekvenser for de "øvrige syge". I en af mine samarbejdskommuner er de akutte aflastningspladser, der normalt bruges til et stabiliserende ophold for svagelige ældre, som just er udskrevet, simpelthen nedlagt midlertidigt, da sengene skal stå klar til evt coronasmittede. Det giver selvfølgelig anledning til problemer, for det behov som pladserne hidtil har dækket, er der jo stadig.

En af mine ældre svagelige patienter, som har været indlagt et par gange i den seneste tid, var atter varslet udskrevet, og kort efter havde jeg en forståeligt bekymret og oprevet datter i telefonen.

Så måtte undertegnede jo på banen med et par opkald til rette instanser.

Heldigvis udviste både udskrivende sygeplejerske og forløbskoordinatoren stor konduite, og der blev fundet en aflastningsplads til min værdigt trængende patient.

Alt andet ville have været uværdigt, og den sikre vej til en genindlæggelse. Trods corona skal det vanlige setup også fungere for de svageste i samfundet.

Annonce

Beretning fra frontlinjen

Praktiserende læge Anders G. Lyck fra Hejls syd for Kolding vil i den kommende tid berette fra frontlinjen.

Ambitionen er at levere en daglig opdatering fra forreste linje i sundhedsvæsnet i det omfang, arbejdsbyrden tillader det. Undtaget er weekenderne.

Det svære valg

Et andet problem er besøg til syge pårørende i denne tid. Det er svært for både den pårørende og den syge ikke at kunne hhv give og få den vanlige omsorg i denne svære tid.

Selv døende er underlagt disse besøgsrestriktioner, og det giver anledning til svære valg, når der skal udvælges kun et par få stykker til det sidste farvel ved sengekanten.

Det samme gør sig gældende med begravelser. Grundet smittefaren er ceremonien indskrænket til ganske få deltagere, hvilket også må være svært, når der er mange, som gerne vil vise afdøde den sidste og velfortjente respekt og ære.

Ellers gør jeg blot klar til en endnu en stille dag. Bortset fra corona må sundhedstilstanden i det lille hårdt prøvede land være aldeles fremragende. Vi har stort set intet at lave, så sekretæren får en fridag til hjemmesysler, og KBU-lægen og jeg må så se om vi kan klare os uden hendes vanlige skarpe styring ;-)

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce