Annonce
forside

Afledte opmærksomheden med ketchup: Seks rumænere tiltalt

Alle seks rumænere har snart fået deres skæbne i Danmark afgjort. Arkivfoto: Michael Bager

Seks rumænere - fire mænd og to kvinder - er nu snart ved at have afgjort deres skæbne i Danmark, efter at have siddet varetægtsfængslet siden den 24. november 2017, sigtet for omfattende afluring af pinkoder og tyveri af betalingskort over det meste af Jylland. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi, Områdecenter Nordvest i Esbjerg, i en pressemeddelelse.

Rumænerne havde lejet sig ind i et sommerhus i Blåvand, havde lejet biler og arbejdede ifølge tiltalen i to hold.

Svindlen foregik herefter på den måde, at de aflurede ældre menneskers pinkoder til betalingskort i forskellige forretninger. Så fulgte de efter dem og afledte deres opmærksomhed ved at sprøjte ketchup på dem eller spørge efter en bold i haven på deres bopæl. Den opståede forvirring brugte de til at stjæle kortene og derefter foretage hævninger eller køb på dem.

Det var tip fra lokalområdet i Blåvand, der førte til, at politiet blev opmærksom på gruppen og kunne anholde dem. I det lejede sommerhus lå mange af de ting, de havde brugt betalingskortene til at købe.

Annonce

Tour de Jylland

Rumænerne havde ifølge tiltalerne gennemført afluringer og tyverier over en stor del af Jylland, ligesom de anvendte kortene i byer som Kolding, Esbjerg, Varde, Oksbøl, Ølgod, Ansager, Bramming, Grindsted, Fredericia, Vejle, Horsens, Vejen, Hobro, Mariager, Randers, Spentrup, Brabrand, Viby, Århus, Grenå, Hjørring, Terndrup, Brønderslev, Aalborg, Galten, Silkeborg, Hadsund, Herning m.fl.

Første dom er faldet

Det er Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) i Padborg, der har stået for efterforskningen af sagen.

Efter anholdelsen af de seks rumænere har efterforskerne rullet de mange sager op bagfra ved at finde ud af, hvor rumænerne havde opholdt sig hvornår og hvilke bedragerier, de så var ansvarlige for.

Tidligere i år - den 23. maj - faldt der ved retten i Esbjerg dom over de første af de seks rumænere. To mænd og en kvinde. De var tiltalt i cirka 50 forhold, og blev idømt ét år og to måneders fængsel samt et indrejseforbud i Danmark i 12 år. Alt i alt havde de bedraget for omkring 150.000 kroner.

I denne uge, torsdag den 28. juni, gennemføres endnu en af sagerne mod en af mændene. Den bliver kørt som en tilståelsessag ved retten i Esbjerg.

De sidste to rumænere - en mand og en kvinde - kommer i retten i dagene fra den 11. juli. De er tilsammen tiltalt for omkring 100 forhold, og de har bedraget for i alt omkring 450.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce