Annonce
forside

Aflivningen af erhvervshavnen er en gigantisk maveplasker

Hans Damgaard

Læserbrev: Beslutningen om at aflive erhvervshavnen i Kolding er en gigantisk maveplasker, der kan give dønninger i kommunekassen og skade Kolding Kommunes ellers så erhvervsvenlige ry.

Havnen rummer flere store virksomheder med relation til landbruget, og som repræsentanter for erhvervet har vi en åbenlys interesse i at sikre DLG, Danish Agro og andre store landbrugsspillere på havnen de bedste forhold.

Sådan skal vi naturligvis ræsonnere som landmænd. Men beslutningen om at nedlægge erhvervshavnen over de næste 25 år bekymrer os meget på vegne af hele kommunen.

Kolding Kommune vil miste vækst og mange produktionsarbejdspladser, og hvor er de grønne visioner henne, hvis foder til landbruget ikke længere skal fragtes ad vandvejen men udelukkende med lastbiler? Et svækket erhvervsliv er lig med færre penge i kommunekassen til skade for ældreplejen, folkeskolerne etc.

Det er vigtigt, at en kommune har visioner, som rækker længere end et par år frem. Men det virker ikke særlig gennemtænkt og helhedsorienteret, når man med et pennestrøg fjerner grundlaget for de mange velfungerende virksomheder, som i tillid til kommunens tidligere positive holdning til erhvervshavnen har investeret i en sikker fremtid her.

Vi har principielt intet imod boliger på havnen, men de skal ikke tvinges ind på bekostning af virksomhederne. Det havde været langt mere klædeligt at have signaleret en vision om boliger på havnen i stedet for helt af aflive den.

Annonce
Poul Bøving Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Kolding For abonnenter

- At lukke en havn... det er sgu da ikke noget, man bare lige gør

Annonce