Annonce
Vejen

Aflyst folkefest: Genforeningsmusik ryger ikke i brokkassen

Rasmus Walter (th) har tidligere optrådt her i kommunen, nemlig på Hotel Glejbjerg, men koncerten i Skibelund Krat den 6. juni bliver ikke til noget. Arrangementet kan muligvis flyttes til et andet sted og en anden dato. Foto: Steen Rasmussen
Den store fest i Skibelund Krat den 6. juni er definitivt aflyst, men kommunen er i gang med at genforhandle kontrakter med musikere og skuespillere - Bodil Jørgensen, Sigurd Barret, Rasmus Bjerg og Rasmus Walter - om at flytte deres optræden til andre dage og andre steder.

ASKOV: Den store genforeningsfest i Skibelund Krat er nu lagt endeligt i graven takket være coronarestriktioner. Økonomiudvalget har aflyst festen, men derfor kan der jo godt blive lidt fest i gaden.

Borgmester Egon Fræhr oplyser, at kommunen nu er i gang med en forhandling med kunstnerne, som skulle have optrådt i Skibelund - Bodil Jørgensen, Sigurd Barret, Rasmus Bjerg og Rasmus Walter - om det er muligt at flytte deres engagementer til andre datoer og steder i kommunen.

- De forhandlinger er i fuld gang, og de er ikke færdige endnu. I al fald nogle af kunstnerne er i stand til og klar til at flytte deres optræden, oplyser Egon Fræhr.

Annonce


I al fald nogle af kunstnerne er i stand til og klar til at flytte deres optræden.

Egon Fræhr


"Der er interesse fra de fleste i at finde en ny dato, hvis dette kan lade sig gøre i forhold til deres kalendere. Såfremt der bliver tale om en fuld aflysning, har de forlangt mellem 50-100 procent af deres honorar udbetalt," står der i mødereferatet.

1,2 millioner kroner

Fræhr er ikke vidende om, om byer eller foreningerne har vist interesse for at stå for afviklingen af f.eks. en koncert med en af kunstnerne.

Kartoffelfestivalen i Hovborg i august vil gerne have en af genforeningskunstnerne på scenen, men har fået den besked fra kommunen, at det nok ikke kan lade sig gøre, oplyser lokalrådsformand Nikolaj Pedersen.

"Der var afsat 1,2 millioner kr. til gennemførelse af den samlede Folkefest inklusiv koncerter med de fire kunstnere. De 920.000 kr. er finansieret af Eventpuljen, og de resterende 280.000 kr. er finansieret af midler afsat på driften for budgetår 2019-2020 og overført til budgetår 2021 som en del af den samlede bevilling til understøttelse af Genforeningen", står der på referatet fra Økonomiudvalget.

"Det er styregruppens anbefaling, at arbejdsgruppen for Folkefesten arbejder videre med planlægningen af koncerter med de pågældende kunstnere inden for retningslinjerne og mulighederne i forhold til deres kalendere og situationen omkring COVID-19. Planlægningen skal tage sigte på, at arrangementerne er åbne og skaber oplevelser for flest mulige borgere i Vejen Kommune."

Annonce

Ærgerlig formand

I stedet for den store fest den 6. juni har Økonomiudvalget besluttet at markere grænseflytningen for 101 år siden den 15. juni. Det vil ske ved et mindre arrangement i Skibelund Krat for inviterede gæster, bl.a. repræsentanter for Skibelundforeningen.

- Vi er da ærgerlige over, at den store fest er aflyst, og at vi ikke kan markere genforeningen og grundlovsdag, men vi må jo acceptere tingenes tilstand, siger formand Helge Petersen.

Mærsk skænkede for et par år siden fem millioner kroner til en renovering af festpladsen og en trimning af skoven til den store genforeningsfest. Indtil videre kan de daglige gæster glæde sig over omgivelserne, og mon ikke coronaen er drevet over til næste års grundlovsfest.

Det vil kun tiden vise.

Skuespiller Bodil Jørgensen skulle have optrådt på den nu aflyste genforeningsfest i Skibelund. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Vejen For abonnenter

Lokalråd med klar opfordring til kommunen: Giv borgerne mulighed for at komme til orde

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Sydjylland

Har skudt 157 dyr: Nu er alle vildsvin i Danmark døde

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejen

Pendler frygter regionalbusser bliver næste sparemål: - Vi kan blive tvunget til at have to biler

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

23-årig fik sit seks måneder gamle barn fjernet og hængte socialrådgiver ud på Facebook: Nu er hun dømt for chikane

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Tønder For abonnenter

Tønder kommunes forbrug af Roundup brager i vejret: Brugen af pesticider mere end fordoblet på fire år

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Annonce