Annonce
Esbjerg

Aflyst Hede Rytmer: Esbjergenserne snydt for erstatningsfestival

Oliver Zähringer, arrangør bag Hede Rytmner Esbjerg, vil ikke deltage i et interview om sagen, men har valgt at sende en skriftlig udtalelse fra den afgåede bestyrelse. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Efter, at Hede Rytmer Esbjerg sidste år blev aflyst, fortalte arrangørerne, at man ville arbejde på en erstatningsfestival for de 3100 personer, der havde købt billet. Nu står det klart, at der ikke bliver nogen erstatningsfestival. Derudover er der stadig ikke tilbagebetalt penge til billetkøberne, men det arbejder arrangørerne på, lyder det.

Esbjerg: Hede Rytmer Esbjerg var på noget af en rutsjebanetur sidste år.

Først meldte festivalen sin ankomst til Esbjerg. Festivalen skulle løbe af stablen i sensommeren 2018, men en lille måned før, tonerne fra Hede Rytmer Esbjerg skulle indtage byen, blev festivalen aflyst.

Arrangørerne aflyste med den begrundelse, at billetsalget havde svigtet til Hede Rytmer Esbjerg. Hede Rytmer Randers havde tidligere på året givet underskud, og derfor kunne arrangørerne ikke betale regningerne. Den situation blev belyst i medierne, og den omtale, mener arrangørerne, gjorde, at billetsalget til Hede Rytmer Esbjerg gik i stå.

Derfor stod 3100 billetkøbere med en lang næse og ligegyldige festivalbilletter, da arrangementet blev aflyst i Esbjerg.

I løbet af efteråret kunne JydskeVestkysten fortælle, at arrangørerne arbejdede på en erstatningsfestival i 2019 for dem, der havde købt billet til Hede Rytmer Esbjerg 2018. Men det projekt er siden blevet lagt i graven, og derfor kan esbjergenserne ikke se frem til en erstatningsfestival alligevel.

Oliver Zähringer, en af hovedmændene bag Hede Rytmer, har ikke ønsket at blive interviewet om sagen, men har sendt en skriftlig udtalelse fra den afgåede bestyrelse fra foreningen Esbjerg Musik og Kultur Events, der sammen med arrangørerne stod bag Hede Rytmer i Esbjerg.

- Vi ville helst have lavet en erstatningskoncert, da vi så havde fået klart mest ud af pengene, men det var ikke praktisk muligt, lyder begrundelsen.

Annonce

Hede Rytmer Esbjerg

  • Hede Rytmer er ikke et selskab, men et navn som arrangørerne bruger. Til hver af de tre festivaler - Hede Rytmer Esbjerg, Hede Rytmer Randers og Hede Rytmer Silkeborg - har arrangørerne oprettet lokale foreninger, der står bag arrangementerne. Det vil sige, at foreningen Esbjerg Musik og Kultur Events stod bag Hede Rytmer Esbjerg. Her var Oliver Zähringer formand. Den forening er nedlagt.
  • Ifølge arrangørerne og den afgåede bestyrelse mangler der tilbagebetaling af cirka 2175 billetter til Hede Rytmer Esbjerg. Det drejer sig om 1775 partoutbilletter, 210 fredagsbilletter samt 190 lørdagsbilletter til Hede Rytmer Esbjerg 2018. Det er fordelt på cirka 1100 translationer.

Ingen fuld kompensation

Ifølge udtalelsen arbejder arrangørerne stadig på at få udbetalt et tilgodehavende beløb til dem, som havde billet til Hede Rytmer Esbjerg. Det drejer sig om cirka 2175 billetkøbere, der på nuværende tidspunkt mangler betaling.

Først meddelte arrangørerne, at pengene ville blive udbetalt i løbet af juni, dog er de nu løbet ind i nye problemer.

- Billetudbyderne, som har fået alle pengene, er nu rendt ind i det problem, at deres underleverandør kun gemmer betalingsoplysningerne i otte måneder. Derfor træder billetudbyderen nu vande, indtil de får svar på de tekniske spørgsmål, skriver den afgåede bestyrelse for Esbjerg Musik og Kultur Events.

Det tilgodehavende til hver billetkøber bliver beskrevet som "lidt".

- Dette er på ingen måde én fuldgod kompensation, men alternativet var, at vi selv havde meldt Esbjerg Musik og Kultur Events konkurs, og så havde billetkøberne ikke fået noget. På denne måde får billetkøberne lidt tilbage. Dividenden er kun 20 procent af billetprisen, lyder det i udtalelsen.

Bedre med konkurs

Det længere efterspil for både Hede Rytmer Esbjerg og billetkøberne kunne, ifølge arrangørerne, være undgået hvis Esbjerg Musik og Kultur Events havde meldt sig frivilligt konkurs.

- Havde vi kunnet forudse, at det var så bøvlet og gået så vidt, havde vi fulgt advokatens råd dengang og indgivet en frivillig konkurs. Også fordi ordet konkurs er til at forstå, og derfor trækker en streg i sandet. Men vi valgte denne løsning for at sikre mest muligt til billetkøberne, selv om konkurs havde været langt det letteste for os. Vi har selv tabt mere end en million kroner på dette, og vi forventer absolut ingen medlidenhed, hedder det i udtalelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce