Annonce
Sydjylland

Afsat bestyrelse holdt flere lukkede møder op til VUC-drama

På ni dage afholdt den nu tidligere VUC Syd-bestyrelse tre ekstraordinære lukkede bestyrelsesmøder. Ifølge et af de tidligere medlemmer blev skolens økonomiske situation diskuteret. Arkivfoto: Jacob Schultz

VUC Syds bestyrelse holdt tre møder på ni dage op til, at den blev afsat tirsdag. Alle møder indeholdt ét enkelt punkt, som var lukket for offentligheden. Skolens økonomiske situation blev drøftet, fortæller medlem, som ikke ønsker at uddybe yderligere.

Uddannelse: Der var heftig mødeaktivitet i den sidste uge i bestyrelsen hos VUC Syd, som ganske opsigtsvækkende blev afsat af Styrelse for Undervisning og Kvalitet tirsdag morgen.

Onsdag blev uddannelsesinstitutionens hjemmeside opdateret med referater fra tre ekstraordinære bestyrelsesmøder, som fandt sted inden for ni dage. Det seneste var torsdag i sidste uge. Alle indeholdt ét punkt, som alle var lukkede.

Medlem af den afsatte bestyrelse Kim Anker Hansen fortæller, at det var skolens økonomiske situation, der blev diskuteret på de ekstraordinære møder. Han ønsker ikke at komme nærmere ind på, præcis hvad der blev talt om, men han fortæller, at møderne ikke blev afviklet med det indtryk, at bestyrelsen ville blive afsat.

Mads Skau og Bent Holm Poulsen, der også begge er tidligere medlemmer af bestyrelsen, fortalte tirsdag, at de først blev orienteret om Undervisningsministeriets beslutning, kort før det blev offentligt kendt. Også Kim Anker Hansen og tidligere formand Signe Knappe siger til JydskeVestkysten, at de først fik besked tirsdag morgen.

Onsdag havde Signe Knappe ingen yderligere kommentarer. Det samme gælder kursistrepræsentant i den tidligere bestyrelse Kasper Ahrenkiel Thyssen og tidligere bestyrelsesmedlem Birthe Friis Mortensen. VUC Syd skal have arbejdsro, lyder det fra sidstnævnte.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet meddelte tirsdag, at den afsatte skolens bestyrelse på grund af, at "institutionen har alvorlige økonomiske problemer, og at både VUC Syds nuværende bestyrelse, men især den tidligere bestyrelse, har bragt VUC Syds videreførelse i fare".

Dermed er der fornyet fokus på den mangeårige formand, Hans Peter Geil (V), borgmester i Haderslev Kommune, som trådte tilbage som formand den 30. april i år.Onsdag middag havde han stadig ikke besvaret avisens henvendelser.

Byrådsmedlem Signe Knappe (V), der fik fire måneder som formand, sagde tirsdag, at hun gerne var forsat arbejdet, men tilføjede:

- Da vi overtog opgaven, var vi godt klar over, at det var en stor opgave. Og omfanget er ikke mindsket, efter vi har gravet os ned i situationen de sidste fire måneder. Set i det lys tager vi også ministeriets beslutning til efterretning.

Annonce

Sagen kort


  • Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) besluttede tirsdag at afsætte VUC Syds bestyrelse og i stedet erstatte den med et midlertidigt styre. Det skyldes alvorlige økonomiske problemer, og at både VUC Syds nuværende bestyrelse, men især den tidligere bestyrelse, ifølge styrelsen har bragt VUC Syds videreførelse i fare.
  • Det midlertidige styre skal senest 15. oktober kortlægge og vurdere skolens økonomiske situation og herunder tilvejebringe et grundlag for, at Stuk kan træffe beslutning om, hvorvidt VUC Syd kan fortsætte sin drift.
  • Sagen om VUC Syd begyndte i juni sidste år med en historie om en dyr studietur til USA for bestyrelsen og den øverste ledelse. To dage senere valgte den daværende direktør, Hans Jørgen Hansen, at fratræde sin stilling.
  • En advokatundersøgelse, som Kammeradvokaten skal stå for, skal undersøge både den tidligere bestyrelse, den tidligere direktør og de tre nu afskedigede vicedirektører. Desuden har Stuk bedt Kammeradvokaten om at indbringe den fyrede revisor, EY, for Revisornævnet.
  • VUC Syds revisor har tidligere sået tvivl om skolens fremtid.
  • Styrelsen for Undervisning og Kvalitet kom tidligere på året med en heftig kritik af flere forhold på VUC Syd og krævede 1,2 millioner tilbagebetalt fra VUC Syd. Styrelsen har sat skolen under skærpet tilsyn.
  • VUC Syd har for nylig fyret i alt 34 medarbejdere - heraf 22 hf-underviser - på grund af faldende kursisttal og manglende faglige eller pædagogiske kompetencer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kom og få et konfirmationssæt

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce