Annonce
Læserbrev

Afskaf modregning for arbejdende folkepensionister

Annonce

Læserbrev: Vores virksomheder skriger efter erfaren arbejdskraft – ikke mindst her i Sydjylland!

Så hvorfor dælen skal folkepensionister – der ønsker at bidrage lidt på arbejdsmarkedet - straffes med forskellige modregningsprocenter, fradrag, skattefrie beløb og beløbsgrænser. Der skal modregnes i både ældrecheck og pensionstillæg. Det er for kompliceret og bureaukratisk.

Jeg bliver helt forpustet bare af tanken om, hvad pensionisterne skal forholde sig til – blot fordi de vil bidrage lidt, efter at de er gået på pension.

I Det Konservative Folkeparti mener vi, at det skal være attraktivt for pensionister at arbejde, hvis de har lyst til det – uden besværligt bøvl.

Derfor skal alle regler om modregning af arbejdsindkomst i folkepension, ældrecheck og pensionstillæg fjernes.

Vi kom allerede sidste år med et udspil om at afskaffe modregning i folkepensionen. Derfor er jeg positivt overrasket over, at Ældre Sagen og Dansk Arbejdsgiverforening netop nu går ud og opfordrer regeringen til at lade folkepensionister arbejde uden modregning.

Og selv Beskæftigelsesministeriets beregninger viser, at en afskaffelse af modregning i folkepension er en billig måde at tilføre mere arbejdskraft på.

Så jeg er mildest talt uforstående overfor, at pensionister i dette tilfælde skal udskammes. Hvorfor skal der være en særregel rettet mod hårdtarbejdende pensionister?

For alle andre befolkningsgrupper gør vi noget for, at det kan betale sig at arbejde. Men ikke her.

Et stort antal folkepensionister VIL faktisk gerne bidrage på arbejdsmarkedet, men som reglerne er i dag, kan det bogstaveligt talt ikke betale sig.

Sådan skal det selvfølgelig ikke være. Gevinsten ved at arbejde er meget lav, da mange af folkepensionisterne ender med at betale op til 80 procent i skat. Det er et problem. Ikke kun for den enkelte ældre, men også for samfundet.

Virksomheder og institutioner mangler arbejdskraft. Her er ældre det oplagte valg med deres erfaring, viden og engagement. De kan være med til at skabe vækst i Danmark.

Derfor er det åndssvagt, at samfundet ikke gør mere brug af det.

Fjerner vi alle regler om modregning, vil det være med til at sikre et sammenhængende arbejdsmarked og glade ældre med sund livskvalitet.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce