Annonce
Esbjerg

Afsked: Kirsten Tygesen siger farvel til idrætsefterskolen

Kirsten Tygesen bliver 62 år lige om lidt og til sommer siger hun farvel som forstander på Bramming Gymnastik og Idrætsefterskole. Arkivfoto: Christen Bergh.
Næste sommer, når skoleåret er slut, stopper Kirsten Thygesen som forstander på Bramming Gymnastik- og Idrætsefterskole, hvor hun har været skoleleder i knap 14 år.

BRAMMING: Det er en meget vellidt skoleleder, som næste sommer siger farvel til forstanderposten på Bramming Gymnastik- og Idrætsefterskole. Kirsten Tygesen, som lige om lidt bliver 62 år, har besluttet sig for, at det nuværende elevhold på efterskolen også bliver hendes sidste på en skole, hvor hun så har været i 14 år.

- Jeg har været og er stadig meget glad for at være forstander. Jeg synes stadig det er udfordrende og spændende at arbejde med personaleledelse, pædagogisk udvikling og ikke mindst med teenagere, siger Kirsten Tygesen om sin beslutning om, at stoppe næste sommer.

Hendes farvel til skolen betyder også, at hun skal flytte ud af forstanderboligen, som ligger på skolen.

- Jeg flytter til Ribe. Jeg har meldt mig ind i boligforeningen og satser på at finde en lejebolig. Det første halve eller hele år skal jeg ikke lave en hel masse, men ellers tænker jeg da nok, at jeg skal undervise i en eller anden sammenhæng. Det vil vise sig. Jeg har også et sommerhus på Rømø, så jeg kommer ikke til at kede mig, understreger hun.

Hun har været på efterskolen i en periode, hvor skolen har udviklet sig. Den er blevet udbygget ad flere omgange. Blandt andet med en kunstgræsbane og med en helt ny tilbygning, som blev indviet for et år siden.

Annonce

Kirsten Tygesen

Kirsten Thygesen har været ansat som forstander på Bramming Gymnastik- og Idrætsefterskole i knap 14 år. Forinden var hun i seks år viceskoleleder på Nordre Skole i Bramming, og tidligere har hun været ansat som lærer på Valdemarskolen i Ribe - nu kendt som Ansgarskolen Vadehav. Kirsten Tygesen er vokset op i Vorbasse, men nu flytter hun fra Bramming til Ribe.

Prøvefri 10. klasse

Men Kirsten Tygesen mener selv, at det er skolens prøvefri 10. klasse, som nu kører på femte år, som er ét af de pædagogiske initiativer hun er mest stolt af.

- Det har betydet, at vi har fået langt større søgning til 10. klasse. Vi har over 80 elever i 10. klasse og noget over 40 elever i 9. klasse. I 10. klassen ruster vi eleverne fagligt, bogligt og socialt til en kommende ungdomsuddannelse. Vi lærer eleverne at arbejde selvstændigt, i grupper og projektorienteret. De bliver i stand til at fremlægge deres arbejde for de andre elever, og vi får masser af positiv respons på det fra både elever og forældre, siger Kirsten Tygesen.

Bestyrelsesformand for efterskolen, Lars Ravnholt, siger i en pressemeddelelse, at Kirsten Tygesen har ydet en kæmpe indsats for idrætsefterskolen i Bramming, og han slår fast, at det er store sko den kommende forstander skal fylde ud.

- Men vi mener at kunne tilbyde en ny forstander en skole, der skinner, både hvad pædagogisk indhold, elever, medarbejdere og renomeé angår, siger Lars Ravnholt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce