Annonce
Tønder

Afslutning: Ros til de modige arrangører

Liam Maher holdt en meget personlig og dyb afslutningstale, hvor han roste arrangørerne for at skabe magi. Foto: Timo Battefeld

Højer Art Jam fik søndag eftermiddag en festlig afslutning, hvor bestyrelsesformanden fik sagt tak og publikum kun havde ros til overs for symposie-fornyelsen.

Annonce

Højer: -Velkommen til det 26. internationale træskulptursymposium og til det første Art Jam i Højer. Tak til alle der er kommet, til alle frivillige og til kunstnerne, lød det fra Steffi Pedersen, der er formand for Højer Art Jam og dermed også foregangskvinden for kunstfestens fornyelse.

Højer Art Jam har tidligere været kendt som træskulptursymposium, men den nye formand, hendes mand og bestyrelsen bag foreningen besluttede sidste efterår at forny begivenheden. De har inviteret flere kunstarter ind og arbejdet med at løfte begivenheden endnu højere op på den internationale kunstscene. Blandt andet har de i torsdags indviet en skulpturhave i Højer.

- Det er modigt at gå i gang med noget nyt, og det er lykkedes. De har villet noget nyt og de har fået deres idéer ført ud. Det er så flot, lød det blandt andet fra Meta Andersen, der er gift med det tidligere bestyrelsesmedlem Ole Andersen, og hun har fulgt symposiet i mange år. Meta Andersen er især betaget af den træskulpturpark, som åbnede torsdag.

Holger Danske var et bestillingsarbejde, og skulpturen er solgt. Ved afslutningen holdt han vagt foran laden på Kiers Gaard. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Fantastisk arrangement

Hanne Birkebæk havde taget turen fra den nordlige del af kommunen, for at se skulpturerne og være med til afslutningen søndag eftermiddag.

- Jeg synes det er fantastisk at se hvad de har fået ud af materialet. Det er så flot at se, sagde Hanne Birkebæk om skulpturerne. Hun havde egentlig ikke planlagt at tage til afslutningen, men på Facebook var hun faldet over et opslag med billeder af skulpturerne, og fik spontant lyst til at se dem i virkeligheden.

Ole Andersen fra Højer har tidligere siddet i bestyrelsen for Træskulptursymposiet og han var også begejstret for den nye linje.

- Vi har for nylig foræret foreningen en skulptur fra 1996 til skulpturhaven, for vi ved at det er dyrt at afholde det her, men jeg synes de er lykkedes. Der har været en god stemning hele ugen, lød det anerkendende fra Ole Andersen.

Hanne Birkebæk var taget til afslutning for at opleve træskulpturerne live i laden på Kiers Gaard. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Personligt engagement

Den officielle afslutningstale blev holdt af Liam Maher, der er kreativ direktør hos Ecco og flyttet til Højer for godt et år siden, sammen med sin kone Jennifer.

- Da vi flyttede til Højer oplevede vi symposiet som noget særligt og vi har været så heldige at blive inviteret ind i familien Pedersen, først mødte vi Albert og siden Steffie og de har været med til at skabe et netværk for os, sagde Liam Maher, der holdt en meget personlig tale til arrangørerne.

Nogle af træskulpturerne havde ligefrem personlighed og fangede betragternes blik. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Næsten magisk

- Vi er blevet budt velkommen og har mødt nogle mennesker der vil det her. Symposiet er startet for 26 år siden, hvor der ikke var internet og sociale medier og de har fået fortalt historien helt ud i hele verden. De har gjort et nul til et - og det ved alle er en umulig matematisk opgave. Det kan ikke lade sig gøre, medmindre man tyer til magi, og det oplever jeg at Steffie og Gleb og bestyrelsen har gjort, sagde Liam Maher videre.

Han sammenlignede Art Jams vision med nogle af de opgaver han løser for Ecco og udtrykte dyb respekt for det nye Art Jam, der er en begivenhed der tager udgangspunkt i den gode gamle idé og har løftet den ind i fremtiden. Publikum var enige og sendte klapsalver afsted mod arrangørerne efter Liam Mahers tale.

Ud over skulpturer var der i år også 3 malere, en fotograf og en installationskunstner i Højer. Dette værk skal pryde Galleri Kunstens facade fremover. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Det fortsætter

- Vejret har ikke været med os, så i starten var der ikke så mange. Men de sidste par dage har været velbesøgt og vi har solgt 7 af de 11 skulpturer, lød det tilfreds fra den tidligere formand og far til den nye formand, Albert Pedersen, der, sammen med Steffie, kunne afsløre at en af kunstnerne bliver i Højer i tre ekstra uger.

Sydkoreaneren San Hang Li vil benytte de næste tre uger til at lave flere værker og besøge lokalområdet, så selvom Art Jam blev afsluttet kl. 14 søndag eftermiddag, vil der fortsat være masser af kunst i Højer.

Jennifer Maher var taget med sin mand til afslutningen. Det var Liam Maher der holdt afslutningstalen og parret har sammen engageret sig meget i symposiets fornyelse. Foto: Timo Battefeld
Steffie Pedersen fik alle kunstnere på scenen for at præsentere dem og sige dem personlig tak for deres udfoldelser. Foto: Timo Battefeld
Ved alle skulpturer var der placeret en planche med kunstnerportræt. Foto: Timo Battefeld
Den tidligere formand fik foreviget afslutningen på mobilen og han kunne fra scenen høste masser af anerkendelse for de første 25 år. Foto: Timo Battefeld
Artjam blev afsluttet med udstilling, taler og ros til arrangørerne. Afslutningen blev holdt i laden på Kiers Gaard. Foto: Timo Battefeld
Artjam blev afsluttet med udstilling, taler og ros til arrangørerne. Afslutningen blev holdt i laden på Kiers Gaard. Foto: Timo Battefeld
Artjam blev afsluttet med udstilling, taler og ros til arrangørerne. Afslutningen blev holdt i laden på Kiers Gaard. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Flere vil stoppe nedrivning: Lokal folketingspolitiker kalder boligminister i samråd om Munkebo

Esbjerg

20 projekter fordelt over 73 km vandløb: Miljøminister får flere vandløbsønsker fra Esbjerg Kommune

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce