Annonce
Esbjerg

Afspærring i Østergade fjernet: Beboere må flytte permanent

Tirsdag formiddag kollapsede gavlen på en bygning delvist, og der blev opsat vejspærring. Den er nu fjernet, men det er stadig for tidligt at sige, om bygningen skal rives ned. En ting er dog sikkert; beboerne får ikke lov at vende tilbage.

Esbjerg: Tirsdag formiddag kollapsede en del af gavlen i Østergade 57, hvorefter der blev sat en vejspærring op, ligesom beboerne i bygningen måtte evakueres. Efterfølgende blev resten af gavlen fjernet, så der ikke længere var fare for yderligere sammenstyrtninger.

- Vi er ude over akutfasen, lyder det fra Sydvestjysk Brandvæsens indsatsleder Lenni S. Sørensen, som oplyser, at politiet og brandvæsenets opgave var at sikre beboere og forbipasserendes sikkerhed.

Det vurderes nu, at der ikke er fare for at komme til skade, og derfor er politiet og brandvæsenet ikke længere til stede. Ligeledes var afspærringen onsdag ved middagstid væk, så det nu atter er muligt at køre gennem Østergade.

Annonce


Jeg havde ikke engang sko på. Jeg har ikke mit ID, jeg har ikke mit pas, jeg har ikke mit dankort. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal gøre med coronapas fremover.

Mathilde Vinkel


Nu er der i stedet opstillet et hegn på en del af fortorvet foran den kollapsede bygning, hvor en gruppe ingeniører onsdag begyndte arbejdet med at lave en vurdering af, om bygningen kan sikres, eller om den må rives ned. De er endnu i gang med at danne sig overblik over situationen og kan ikke sige noget om bygningens skæbne, eller hvor længe sikkerhedsvurderingen vil tage.

Mangler alle deres ting

Men der er ikke gode udsigter, fortæller Mathilde Vinkel og Stinne Weilborg, som indtil tirsdag boede på i en af lejlighederne på 2. sal i ejendommen.

- Vi har fået at vide, at vi måske kan få lov til at komme en eller to meter ind ad hoveddøren, men det var ikke sikkert. Så de fleste af vores ting får vi ikke tilbage, siger Stinne Weilborg.

Hun var på arbejde, da kollapset skete, men Mathilde Vinkel var hjemme. Hun måtte skynde sig ud på vejen kun iført badekåbe og nåede ikke at få andet med ud end sin mobiltelefon.

- Jeg havde ikke engang sko på. Jeg har ikke mit ID, jeg har ikke mit pas, jeg har ikke mit dankort. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal gøre med coronapas fremover, fortæller hun.

Det øverste stykke af gavlen, som ikke var faldet af af sig selv, blev tirsdag aften fjernet, så der ikke længere er fare for, at der falder murbrokker ned. Foto: Janê Gad Akrawi
Annonce

Kan ikke udlejes lige foreløbigt

Og de to unge kvinder ved heller, hvad der skal ske med deres boligsituation. De flytter midlertidigt hjem til Stinne Weilborgs far, som flytter ud i sit kolonihavehus. For onsdag morgen fik de at vide, at de ikke vil blive genhuset af bygningens ejere, fordi kollapset ikke er forårsaget af, at der var noget i vejen med bygningen, men formentlig af gravearbejde på nabogrunden.

Og det er juridisk set rigtigt nok, fortæller Lasse Hundebøl, som ejer bygningen sammen med sin far Erhardt Hundebøl og bror Casper Hundebøl.

- Vi arbejder på at finde løsninger for alle beboerne. Vi har snakket med andre udlejere og fundet lejemål, som de kan flytte i, og nu kigger vi på at parre dem op med et sted, hvor de kan se sig selv bo, siger Lasse Hundebøl.

Han fortæller også, at flytningen bliver permanent.

- Som det står nu, får vi ikke lov til at udleje bygningen igen lige foreløbigt, så den løsning, vi har arbejdet på er at hjælpe dem med permanent at flytte. Vi har givet dem en liste med telefonnumre på de andre udlejere, og de fleste er hjulpet godt videre, fortæller han.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Østerby-barnet fik kommunal toppost: Jørn Henriksen stopper efter 15 år som direktør for Børn & Kultur

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sydjylland

Så skete det: Ingen kommuner er over kritisk corona-grænse - Se her, hvem der intet smittetryk har

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Få overblik over smitten, hvor du bor: Sådan er corona lige nu

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

Erhverv

Gennembrud for Legos 150 eksperter: Nu er der lavet en klods af brugte plastikflasker

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Sydjylland

Har skudt 157 dyr: Nu er alle vildsvin i Danmark døde

Annonce