Annonce
Erhverv

Afstandskrav: Kvickly oplever nye indkøbsmønstre

Slagterafdelingen i Kvickly har fået ekstra travlt under corona. - Flere laver nu mad helt fra bunden, siger varehuschef Henrik L. Christensen. Foto Brian Lindholt
Folk laver mere mad fra bunden. De køber større ind og handler færre gange. Indkøbene fordeles mere på døgnet, og flere får nu bragt varer ud. Flere tiltag er kommet for at blive, fortæller varehuschef.
Annonce

Vejen: Afstandskravene i detailhandlen er blev ændret til to meter mellem kunderne i de butikker, der må have åbent. Og så blev der igen ekstra arbejde for de ansatte i detailhandlen med ekstra skiltning.

- Rent praktisk har vi haft lidt ekstra arbejde i aftes og fra morgenstunden, fortæller varehuschef Henrik L. Christensen fra Kvickly Vejen, og viser rundt i varehuset.

Her møder man som de første i varehuset de covid-ansvarlige, souschef Flemming Larsen og blomsterbinder Cathrin Ansager, i synligt gule veste.

"Hold til højre-skiltene" på gulvene kom allerede i brug ved en tidligere stramning.

- Og det er jo nemt at forholde sig til. Det er jo ligesom at køre i bil, siger han.

Flere steder er der også synlige covid 19-anvisninger hængt op.

I Kvickly Vejen må der nu maksimalt være 249 inde ad gangen efter de seneste corona-stramninger.

- Og de 249 på samme tid kommer vi ikke i nærheden af at overskride. Det er kun omkring 23. og 30. december, der er så meget tryk på. Men vi skal dokumentere, at vi overholder kravene. Det gør vi så i de travleste perioder, hvor der går en rundt med en håndtæller, fortæller Henrik L. Christensen.


De 249 inde på samme tid kommer vi ikke i nærheden af at overskride.

Hanrik L. Christensen, varehuschef


Annonce

Ændrede indkøbsvaner

Varehuschefen beretter om ændrede indkøbsvaner under coronaen.

- Folk handler større ind og kommer færre gange. Vi kan også mærke på varegrupperne, at der handles anderledes ind. Flere bager mere, og flere laver nu mad fra bunden, hvor de ikke kan komme så meget ud og spise. Vi har eksempelvis rigtigt travlt i slagterafdelingen, siger Henrik L. Christensen.


Flere laver nu mad fra bunden, hvor de ikke kan komme så meget ud og spise. Vi har eksempelvis rigtigt travlt i slagterafdelingen.

Henrik L. Christensen, varehuschef


Kunderne i Vejen fordeler sig nu også mere ud over åbningstiden.

- Før coronaen handlede rigtigt mange ind lige efter arbejde. Nu har vi fået flere kunder fra morgenstunden og i aftentimerne, siger Henrik Christensen.

Politiske henstillinger om, at færre per hustand handler ind, kan også mærkes i Vejen.

- Det er der mange, der har taget til sig. Og der er også nogen, der ikke har, siger Henrik L. Christensen.

Annonce

Onlinesalg eksploderer

Coronaen kan også mærkes på online-salget. Flere får simpelthen bragt varer ud mod en ekstra betaling.

- Før Coronaen bragte vi dagligt varer ud til fem-seks kunder. Nu er det eksploderet, og vi er oppe på 25-30 udbringninger dagligt fordelt over hele kommunen. En dag var vi oppe på 58. Og det gælder også udenfor kommunen. Vi bringer eksempelvis ud både i Holsted, Brørup, Vamdrup og Lunderskov, siger Henrik L. Christensen.

Bestil og hent på næsten ren McDonalds drive-in-maner bliver også fint benyttet.

- Her er vi vel oppe på 10-12 vareudleveringer om dagen til bilerne. Det er nu ikke et helt nyt tiltag, men jeg er da  sikker på, at flere af tiltagene er kommet for at blive efter coronaen. Online-handel er ikke et enten-eller. Det er mere et både og, siger Henrik L. Christensen.


Før Coronaen bragte vi dagligt varer ud til fem-seks kunder. Nu er det eksploderet, og vi er oppe på 25-30 udbringninger dagligt

Henrik L. Christensen, varehuschef


Impulskøbene er blevet færre, og Henrik Christensen lægger da ikke skjul på, at han da helst vil have kunder i varehuset.

- Vi kan godt lide at have kunder inde,  så de har mulighed for at se varerne, inden de lægger dem i kurven, siger Henrik Christensen.

Krav, tiltag og opfordringer

  • En række nationale tiltag er gældende til og med 28. februar 2021 herunder forsamlingsforbud, påbud om mundbind og visir mv. Desuden gælder skærpede nationale tiltag til og med 17. januar 2021. Dermed opretholdes en markant nedlukning af Danmark. Her er blot et mindre udpluk af tiltagene
  • Der vil i hele perioden fortsat være åbent i dagligvarebutikker/supermarkeder, apoteker og butikker med medicinsk udstyr.
  • Lukningerne gælder ikke for dagligvarebutikker (herunder f.eks. supermarkeder, bagere og tankstationer), apoteker og specialforretninger med medicinsk udstyr.
  • Der opfordres til, at man planlægger sine indkøb, så man undgår at skulle i mange forskellige butikker.
  • Krav om skiltning i detailhandlen med henblik på kraftigt at opfordre familier m.v. til kun at foretage indkøb én person ad gangen.
  • Krav om en medarbejder, der er ansvarlig for håndtering af COVID-19-tiltag i den enkelte butik.
  • Der opfordres til at gennemføre en række adfærdsregulerende tiltag i detailhandlen med henblik på at mindske trængsel og højne efterlevelsen af sundhedsmyndighedernes anbefalinger.
  • Krav om synligt opsynspersonale i butikker på over 2.000 m2 og opfordring til mindre butikker om at have det samme.
  • Anbefaling om, at kun ét familiemedlem handler ad gangen.
  • Krav om skiltning i detailhandlen med, hvor mange kunder der maksimalt må lukkes ind i lokalet.
Skiltningen er blevet endnu mere synlig i Kvckly efter corona-stramningerne. Foto: Brian Lindholt
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce