Annonce
Esbjerg

Aftale om esbjerglæreres arbejdstid strander i forhandlingslokalet: - Lærerne er ikke blevet vist den tillid, de fortjener

Når det nye skoleår starter bliver det uden en aftale om lærernes arbejdstid. Arkivfoto
Det er ikke lykkedes Esbjerg Kommune og Esbjerg Lærerforening at indgå en ny aftale om lærernes arbejdstid. Det helt store stridspunkt i forhandlingerne var lærernes ret til selv at bestemme over forberedelsestiden, og her mener lærerne ikke, at kommunen har vist dem den nødvendige tillid. Kommunen mener derimod, at den har strakt sig så langt, som det var muligt.

ESBJERG: Når det nye skoleår begynder, så bliver det uden en ny aftale om lærernes arbejdstid. Det ligger fast efter at Esbjerg Kommune og Esbjerg Lærerforening mandag nedlagde de lange og intense forhandlinger, der har været i gang siden januar.

Dermed står kommunens skoleledere fortsat med den fulde ledelsesret over lærernes arbejdstid, og netop det var det helt store stridspunkt i forhandlingerne.

Formand for Esbjerg Lærerforening Kenneth Nielsen finder det problematisk, at den enkelte lærer ikke selv kan bestemme, hvor meget forberedelsestid, de vil bruge. Og han og lærerforeningen havde håbet på en bedre aftale end den foregående. Det lykkedes ikke, fortæller han.

- Jeg mener ikke, at kommunen har vist lærerne den tillid, de fortjener. Nu står de uden en aftale, der sikrer sammenhængen mellem forberedelse og undervisning, og det undrer mig, når man generelt taler om at arbejde tillidsbaseret her i kommunen. Jeg er bange for, at fordelingen af arbejdstiden bliver styret af økonomi i stedet for pædagogik. Og det er en skidt udvikling, siger han.

Annonce

Jeg mener ikke, at kommunen har vist lærerne den tillid, de fortjener. Nu står de uden en aftale, der sikrer sammenhængen mellem forberedelse og undervisning, og det undrer mig, når man generelt taler om at arbejde tillidsbaseret her i kommunen. Jeg er bange for, at fordelingen af arbejdstiden bliver styret af økonomi i stedet for pædagogik. Og det er en skidt udvikling

Kenneth Nielsen, formand for Esbjerg Lærerforening

I dårligt lys

Kenneth Nielsen mener, at den manglende aftale mellem kommune og lærere vil forringe de lokale skolers chancer for at tiltrække arbejdskraft udefra. Derfor håber han, at Esbjerg Kommune vil invitere til forhandlingsbordet inden det nye skoleår.

- Vi afsluttede forhandlingerne mandag, og jeg har ikke hørt noget fra Esbjerg Kommune siden. Så det lader til at være slut. Men bliver der lagt et grundlag for en aftale, der ikke er en forringelse af den, vi har, så vil vi gerne forhandle, siger Kenneth Nielsen, formand for Esbjerg Lærerforening.

Løbet er kørt

Ifølge skolechef i Esbjerg Kommune, Bo Meldgaard, skal lærerne dog ikke forvente yderligere forhandlinger.

- Vi har haft en god dialog med lærerforeningen, men skolerne er så langt i deres planlægning nu, at det ikke bliver muligt at forhandle mere om arbejdstid. Det løb er kørt, siger han.

Bo Meldgaard erkender dog, at det langt fra er en optimal situation at stå uden aftale, men afviser samtidig, at man ikke har tillid til lærerne.

- Vi kunne fra kommunens side ikke stå på mål for det forhandlingsoplæg, som lærerforeningen kom med. Vi havde mandat til at indgå en ressourceneutral aftale, og inden for de rammer var det ikke muligt at imødekomme deres ønsker. Men vi har stor tillid til lærerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce