Annonce
Vejen

Aftenhøjskole med kor i Hovborg Kirke

Tågelund Koret synger både verdslig og kirkelig musik. Privatfoto

Lindknud-Hovborg: Torsdag 30. januar kl. 19 flytter Lindknud Aftenhøjskole sit arrangement fra Bøgevang i Lindknud til Hovborg. Denne aften indbydes til korkoncert i Hovborg Kirke, hvor Tågelund Koret giver en alsidig koncert.

Koret hed oprindelig Egtved Musikhøjskoles kor og var et ambitiøst kor med gode lokale kræfter. Det er det stadig - også efter at musikhøjskolen blev nedlagt for snart mange år siden. Musikhøjskolen lå i Tågelund - deraf korets navn.

Koret har lige fejret 40-års jubilæum og i 30 af disse år har Ebbe Kaad Jacobsen været korets dirigent.

Koret arbejder med såvel verdslig som kirkelig musik, og aftenen vil byde på musik af Felix Mendelssohn Bartholdy, Zoltan Kodály og Hans Leo Hassler samt en blandet buket af sange.

Efter koncerten i Hovborg Kirke er der kaffebord og samvær i Aktivitetshuset Lindevej 7 A, Hovborg, hvor Tågelund Koret giver ekstranumre, og der synges fra højskolesangbogen. Alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce