Annonce
Aabenraa

Aftensjov på sygehuset: Hospitalsklovne sagde godnat til børnene

Joshua Sean Andersen fik fint besøg og en sang med på vejen af de to hospitalsklovne Frøken Lakrids og Todaysi. PR foto

Aabenraa: Røde næser, hurlumhej, godnatsange og glade børn var forleden i fokus, da sygehusklovnene Frøken Lakrids og Todaysi helt ekstraordinært fik lov til at sige godnat til de indlagte patienter.

Mange patienter på Sygehus Sønderjyllands afsnit for børn & unge kender udmærket de to. De er nemlig to ud af fire faste hospitalsklovne, der flere gange om ugen i dagtimerne kigger forbi og hygger om de mindste patienter i Aabenraa.

Denne gang kom klovnene helt ekstraordinært forbi afdelingen for at sprede lidt aftenhygge for afdelingens ti patienter, skriver Sygehus Sønderjylland i en pressemeddelelse.

Klovnene giver børnene plads og ro til at glemme, at de er på sygehuset, og at de måske har ondt.

På den måde udfylder klovnene en vigtig plads i dagligdagen hos de indlagte børn. Det er dog ikke normalt, at klovnene kommer på afdelingen om aftenen, men en ekstra fundraisingindsats har gjort det muligt for Danske Hospitalsklovne at sende klovnene af sted på en aftentur.

Hospitalsklovnene er uddannede professionelle klovne.

Annonce
Joshua Sean Andersen fik fint besøg og en sang med på vejen af de to hospitalsklovne Frøken Lakrids og Todaysi. PR foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce