Annonce
Varde

Aftenskolen FOF-Vest har forårsprogrammet klar med kurser og foredrag

Varde: Ca. 70.000 husstande i kommunerne Varde, Fanø og Esbjerg har i uge to modtaget FOF-Vests forårs-katalog med et stort udbud af forskellige og spændende typer af foredrag og kurser.

På repertoiret i Varde Kommune er følgende foredrag: ”Et liv på kanten” med Christian Bøving. ”Børn og unges hjerner” med Johnny Gammelgaard. ”Hvordan taler vi med hinanden om døden” med bl.a. Morten Thaysen. ”Fries Before Guys” med Nanna Hovgaard og Josephine Kuhl og ”Hvad sker der, når ulven kommer til Varde Kommune”.

Som noget nyt er der i kategorien "Naturens Skatkammer" truffet aftale med kultur- og naturformidler Merete Vigen om kurserne "Væv i naturen" og "I Nymindegab-malernes fodspor". Herudover fortsætter succesen med fem forskellige FOF arrangementer under titlen ”Vild mad” med ekspert og naturvejleder Morten Vinding fra NaturKulturVarde.

Ud over det husstandsomdelte katalog er det også muligt at se hele udbuddet online.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

55 til 80 ejendomme risikerer at skulle lade livet ved ny Hærvejsmotorvej

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce