Annonce
Esbjerg

Afviser mundkurv i sag om corona-opslag: Skoleleder og børnedirektør udsender fælleserklæring

Direktør for Børn & Kultur Jørn Henriksen (billedet) og Urbanskolens leder Steffen Lawaetz gik for nogle dage siden sammen om en fælleserklæring, der skal understrege, at skolelederens ytringsfrihed ikke er blevet knægtet. Arkivfoto
I weekenden langede byrådsmedlemmerne Anne Marie Geisler Andersen (R) og Susanne Dyreborg (DF) kraftigt ud efter skoleforvaltningen, som de mener er for dårlig til at håndtere kritik. Det har fået skoleleder Steffen Lawaetz og børnedirektør Jørn Henriksen til at udsende en fælleserklæring, hvor man afviser, at der skulle være uddelt en mundkurv i sagen om et omstridt opslag på Facebook.

Esbjerg: Det lignede umiddelbart en vindersag for Esbjergs skoler, da Urbanskolens leder Steffen Lawaetz den 22. marts lavede et opslag på skolens Facebookside.

I opslaget opfordrer han landets hjemmeundervisende forældre til at se coronakrisens muligheder i stedet for begrænsninger. Muligheden for at komme tættere på sine børn på nye måder.

” Lad os i stedet målrettet gå efter den gave, der jo indlysende er gemt i Corona-undtagelsestilstandens grimme indpakning; Tid. Ovenikøbet børns tid med far og/eller mor. Og lad os så fylde den med det vi til daglig mangler: Ro. Langsomhed. Små fælles oplevelser, erkendelse, samtaler og opdagelser,” lyder det blandt andet fra Steffen Lawaetz.

Få dage efter blev han dog kaldt til samtale hos direktionen i Esbjerg Kommunes børneforvaltning. Her blev det gjort klart for skolelederen, at Facebook ikke var det rigtige sted at dele en sådan opfordring til forældrene.

Og netop dette møde fik de to byrådsmedlemmer Anne Marie Geisler Andersen (R) og Susanne Dyreborg (DF) til at kritisere forvaltningen for at være uimodtagelige overfor kritik og selvstændig tænkning.

Men de to politikere har angiveligt draget forhastede konklusioner. Sagens to parter, direktør for Børn og Kultur Jørn Henriksen og Urbanskolens leder Steffen Lawaetz, er i hvert fald gået sammen om en erklæring, der slår fast, at skolelederen ikke er blevet begrænset i sin ytringsfrihed.

Annonce

Forhastede konklusioner

”Det er med stor ærgrelse, at vi i dag i Jydske Vestkystens læser byrådsmedlemmers stillingtagen til vores samarbejde og dialog. Vi ærgrer os over, at to byrådsmedlemmer i et offentligt medie og på sociale medier italesætter en ikke eksisterende konflikt imellem os. Vi er forundrede over, at ingen af de to byrådsmedlemmer søger informationer hos os, inden de konkluderer, at der er en konflikt,” lyder det i erklæringen, der blandt andet er udsendt til byrådsmedlemmerne i Esbjerg Kommune.

Her slår man ligeledes fast, at der er enighed om, at Facebook-opslaget var interessant, men at det ikke var det rette sted at dele i en krisesituation, som den Danmark er i lige nu.

” Der er altså ikke tale om knægtelse af ytringsfrihed eller etablering af mundkurve. Vi søger i Børn & Kultur altid dialogen. Til tider også den kritiske dialog, og vi når som regel frem til gode løsninger,” står der.

Byrådsmedlem står ved kritik

Det ene af de to byrådsmedlemmer, Anne Marie Geisler Andersen (R), mener ikke at have italesat nogen konflikt. Men hun står ved sin kritik af forvaltningen.

- Jeg synes stadig, det virker voldsomt, at man skal indkaldes til samtale. Særligt, når der nu alligevel ikke var tale om nogen holdningsmæssig uenighed, som først meldt ud, men at det blot var er spørgsmål om kanalen for opslaget. Det har jeg svært ved at forstå, siger hun.

I fælleserklæringen undrer Jørn Henriksen og Steffen Lawaetz sig også over, hvorfor de to byrådsmedlemmer ikke har søgt information hos dem, før de konkluderede, at der var en konflikt. Anne Marie Geisler Andersen fortæller dog, at hun er blevet bedt om ikke at tage kontakt til blandt andre kommunens skoleledere.

- Vi fik allerede som nyvalgte i Børne- og Familieudvalget at vide, at vi ikke sådan uden videre selv må kontakte kommunens ansatte, men jeg tager da til efterretning, hvis vi nu godt må det. For jeg er stor fortaler for en åben dialog, siger Anne Marie Geisler Andersen (R).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce