Annonce
Aabenraa

Afvist: Nu håber vægter på mur ved Nørreport

Holger Jacobsen ville som vægter gerne kunne fortælle de gæster, han har med på sine rundture, historien om Telemuren, men det har lange udsigter - og det bliver slet ikke aktuelt, hvis ikke den genplaceres centralt i byen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Vægter Holger Jacobsen mener, at Markedspladsen havde været den rigtige placering for Telemuren, og han håber nu, at den i det mindste får en central placering.
Annonce

Aabenraa: Billedhugger Hans Lembrecht Madsen har foreslået det. Og Holger Jacobsen, som blandt meget andet er en af byens vægtere, er enig. Så da Aabenraa Kommune for nylig holdt borgermøde om, hvor Telemurens nye placering kunne være, plæderede han for, at den burde stilles op på Markedspladsen.

Nu er det så afgjort, at det ikke kommer til at ske.

En afgørelse, Holger Jacobsen accepterer - for sådan virker demokratiet jo - men han holder fast i, at det ville være en god idé.

- De siger, det tager udsynet. Men hvilket udsyn? Går du på H.P. Hanssens Gade vil du ikke kunne se butikkerne på Madevej, men nok resten af byen, mens det bare er Løvbjerg, der vil være ude af synsfeltet fra Madevej, og den bygning er jo da ikke for køn, siger Holger Jacobsen, der til gengæld synes, muren virkelig vil komme til sin ret på Markedspladsen, fordi man vil kunne nyde begge sider af den lige dér midt i byen.

Annonce

Hvad så med Nørreport?

- Nu kommer den sikkert til at stå ude ved kanonbatteriet, hvor kun dem, der kommer fra syd, vil se den. Jeg synes, de øvrige muligheder, der har været i spil, lidt er, at nu bliver den bare sat et sted, fordi man har besluttet, at den skal sættes op igen, mener Holger Jacobsen, der hellere vil vente lidt med at se værket genrejst, hvis det til gengæld betyder, det får den rigtige placering.

- Man skal jo i gang med at finde ud af, hvordan Nørreport skal se ud, når man fjerner det gamle Hotel Danmark. Hvorfor ikke indtænke Telemuren som et centralt punkt dér, og så indrette området efter muren? Det ville være at vise den den ære og respekt, som der har været talt så meget om, lyder vægterens alternative forslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce