Annonce
Aabenraa

Afvist: Nu håber vægter på mur ved Nørreport

Holger Jacobsen ville som vægter gerne kunne fortælle de gæster, han har med på sine rundture, historien om Telemuren, men det har lange udsigter - og det bliver slet ikke aktuelt, hvis ikke den genplaceres centralt i byen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Vægter Holger Jacobsen mener, at Markedspladsen havde været den rigtige placering for Telemuren, og han håber nu, at den i det mindste får en central placering.

Aabenraa: Billedhugger Hans Lembrecht Madsen har foreslået det. Og Holger Jacobsen, som blandt meget andet er en af byens vægtere, er enig. Så da Aabenraa Kommune for nylig holdt borgermøde om, hvor Telemurens nye placering kunne være, plæderede han for, at den burde stilles op på Markedspladsen.

Nu er det så afgjort, at det ikke kommer til at ske.

En afgørelse, Holger Jacobsen accepterer - for sådan virker demokratiet jo - men han holder fast i, at det ville være en god idé.

- De siger, det tager udsynet. Men hvilket udsyn? Går du på H.P. Hanssens Gade vil du ikke kunne se butikkerne på Madevej, men nok resten af byen, mens det bare er Løvbjerg, der vil være ude af synsfeltet fra Madevej, og den bygning er jo da ikke for køn, siger Holger Jacobsen, der til gengæld synes, muren virkelig vil komme til sin ret på Markedspladsen, fordi man vil kunne nyde begge sider af den lige dér midt i byen.

Annonce

Hvad så med Nørreport?

- Nu kommer den sikkert til at stå ude ved kanonbatteriet, hvor kun dem, der kommer fra syd, vil se den. Jeg synes, de øvrige muligheder, der har været i spil, lidt er, at nu bliver den bare sat et sted, fordi man har besluttet, at den skal sættes op igen, mener Holger Jacobsen, der hellere vil vente lidt med at se værket genrejst, hvis det til gengæld betyder, det får den rigtige placering.

- Man skal jo i gang med at finde ud af, hvordan Nørreport skal se ud, når man fjerner det gamle Hotel Danmark. Hvorfor ikke indtænke Telemuren som et centralt punkt dér, og så indrette området efter muren? Det ville være at vise den den ære og respekt, som der har været talt så meget om, lyder vægterens alternative forslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce