Annonce
Aabenraa

Afvist: Nu håber vægter på mur ved Nørreport

Holger Jacobsen ville som vægter gerne kunne fortælle de gæster, han har med på sine rundture, historien om Telemuren, men det har lange udsigter - og det bliver slet ikke aktuelt, hvis ikke den genplaceres centralt i byen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Vægter Holger Jacobsen mener, at Markedspladsen havde været den rigtige placering for Telemuren, og han håber nu, at den i det mindste får en central placering.

Aabenraa: Billedhugger Hans Lembrecht Madsen har foreslået det. Og Holger Jacobsen, som blandt meget andet er en af byens vægtere, er enig. Så da Aabenraa Kommune for nylig holdt borgermøde om, hvor Telemurens nye placering kunne være, plæderede han for, at den burde stilles op på Markedspladsen.

Nu er det så afgjort, at det ikke kommer til at ske.

En afgørelse, Holger Jacobsen accepterer - for sådan virker demokratiet jo - men han holder fast i, at det ville være en god idé.

- De siger, det tager udsynet. Men hvilket udsyn? Går du på H.P. Hanssens Gade vil du ikke kunne se butikkerne på Madevej, men nok resten af byen, mens det bare er Løvbjerg, der vil være ude af synsfeltet fra Madevej, og den bygning er jo da ikke for køn, siger Holger Jacobsen, der til gengæld synes, muren virkelig vil komme til sin ret på Markedspladsen, fordi man vil kunne nyde begge sider af den lige dér midt i byen.

Annonce

Hvad så med Nørreport?

- Nu kommer den sikkert til at stå ude ved kanonbatteriet, hvor kun dem, der kommer fra syd, vil se den. Jeg synes, de øvrige muligheder, der har været i spil, lidt er, at nu bliver den bare sat et sted, fordi man har besluttet, at den skal sættes op igen, mener Holger Jacobsen, der hellere vil vente lidt med at se værket genrejst, hvis det til gengæld betyder, det får den rigtige placering.

- Man skal jo i gang med at finde ud af, hvordan Nørreport skal se ud, når man fjerner det gamle Hotel Danmark. Hvorfor ikke indtænke Telemuren som et centralt punkt dér, og så indrette området efter muren? Det ville være at vise den den ære og respekt, som der har været talt så meget om, lyder vægterens alternative forslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Esbjerg

Narkoman filmede sadistisk vold og voldtægt: Da han blev afsløret, forsøgte han at hænge sig, men endte som dybt hjerneskadet

Annonce