Annonce
Varde

Afviste købere af Vidagerhus ville lave bosted og privat plejehjem

Vidagerhus i Janderup har tidligere været plejehjem og bosted for unge med komplekse psykiske udfordringer. Nu har Varde Byråd afvist flere bud, hvor formålet netop var at lave bosted eller privat plejehjem. Foto: Christine Aagaard Kragh
Vurderet ud fra pris og formål har Varde Byråd afvist alle fire bud på Vidagerhus i Janderup. Nu skal det i stedet rives ned. Budgiverne foreslog ellers at lave bosted eller plejehjem, præcis som Vidagerhus har været brugt til tidligere.
Annonce

Janderup: Borgmester Erik Buhl (V), I har i byrådet valgt at afvise alle fire bud på Vidagerhus. I vurderede både på pris og formål og så efter, om budene ville være gode for lokalområdet. Hvordan kan et privat plejehjem og bosteder ikke være gode nok formål?

- Vi har valgt at sige, at vi ikke kunne acceptere budene. Vi har allerede måttet lukke ét bosted på stedet, og derfor giver det i vores øjne ikke mening at åbne et nyt. Og med en samlet vurdering med økonomien har vi vurderet, at det var bedst sådan.

Men hvad med det private plejehjem? Det er jo bygget til at være lige præcis dét?

- Deres bud er for langt fra at vinde. Det er jo sådan, at der er nogle ret stramme regler for det. Man kan ikke bare sortere højeste bud fra og så tage det næste, hvis der er for langt mellem dem. Det kunne ikke lade sig gøre.

Annonce

Ingen kommentarer

Så det, man kunne overveje, var det største bud på knap fire millioner, hvor man ville lave botilbud med højt støttebehov - ligesom der har været tidligere?

- Ja. Og som vi ser det, mangler vi ikke det, når vi har nedlagt det. Så set fra vores side vil det ikke være særligt fornuftigt at lave det. Der vil vi så hellere have en ryddet grund. Hvad den så skal bruges til, det må komme an på en prøve.

Men hvorfor vil det ikke være særligt fornuftigt for jer? Hvis nu det er nogle andre, der står for det, og det er nogle andre borgere eller patienter, der kommer der?

- Jamen, det har jeg ingen kommentarer til. Det er simpelthen vores vurdering, hvor vi siger, at det giver ingen mening.

De fire bud på Vidagerhus

  • Bud 1 - Pris: 550.000 kroner. Formål: Bo- og behandlingstilbud til voksne udviklingshæmmede med særlige behov.
  • Bud 2 - Pris: 2.000.000 kroner. Formål: Bo- og opholdssted for sårbare unge.
  • Bud 3 - Pris: 2.100.000 kroner. Formål: Privat plejehjem
  • Bud 4 - Pris: 3.963.000 kroner. Formål: Botilbud med højt støttebehov
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Høje bankgebyrer dræner små foreningers pengekasser: Priser kan svinge med flere tusinde fra bank til bank

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce