Annonce
Varde

Agerbæk fik besøg af venskabsskole fra Rumænien

Værter og de besøgende samlet til fotografering i Esbjerg. PR-foto

Agerbæk: Valgholdet "Internationalt samarbejde" på Agerbæk skole har haft besøg af rumænske unge fra region Maramures. Besøget var en del af et skoleudviklingsprojekt mellem Danmark og Rumænien.

De rumænske elever var under opholdet indkvarteret hos danske værter fra skolen.

De danske elever havde lavet et program for besøget, der varede otte dage. Eleverne blev under besøget opdelt i hold, der blandt andet arbejdede med de 17 verdensmål om en bæredygtig fremtid.

Syv mål blev udvalgt for arbejdet, og hvert hold fik et emne at arbejde med. Det var eksempelvis "Afskaf fattigdom", "Stop sult", "Sundhed og Trivsel" samt "Grøn energi".

Resultaterne af gruppernes arbejde blev senere fremlagt i skolens aula, hvor øvrige elever på skolen fulgte med i præsentationerne og de mange plancher, der viste resultaterne af de danske og rumænske elevers arbejde med verdensmålene.

Besøget bød også på en tur til Esbjerg, hvor gæsterne både kom på Søfartsmuseet og fik set de fire hvide mænd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce