Annonce
Sport

AGF ansætter norsk fodboldikon som ny sportschef

Stig Inge Bjørnebye ses her på det pressemøde, hvor Nicklas Bendtner blev præsenteret som ny Rosenborg-angriber. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix


Det bliver en af Norges bedste fodboldspillere i historien, som overtager rollen som sportschef i superligaklubben AGF, efter at Peter Christiansen er skiftet til FC København.

Onsdag meddeler aarhusianerne, at Stig Inge Bjørnebye er ansat i stillingen og tiltræder øjeblikkeligt.

Den 51-årige nordmand har tidligere haft samme tjans i den norske storklub Rosenborg.

Den stilling bestred han i perioden 2015-2019, og dermed var han blandt andet med til at sørge for, at Nicklas Bendtner tørnede ud for Rosenborg.

AGF-direktør Jacob Nielsen kalder nordmanden for en moden og erfaren fodboldleder.

- Han er en stor kapacitet med et godt kendskab til skandinavisk fodbold opbygget gennem mange års virke.

- Vi har været gennem en god proces med mange samtaler med Stig og er blevet bekræftet i, at han er det rigtige match for os. Så vi glæder os til at tage hul på samarbejdet og til at byde ham velkommen i AGF, siger Jacob Nielsen til klubbens hjemmeside.

Nordmanden fortæller, at der har været en god kemi mellem parterne under ansættelsessamtalerne, og at han i flere år har haft et godt kendskab til AGF.

- Klubben er i gang med en spændende udvikling, der skal fortsætte de kommende år, hvor vi skal skabe en varig og sund præstationskultur i hele organisationen med fokus på de værdier, der præger AGF, siger Stig Inge Bjørnebye.

Han har tidligere været i dansk fodbold, da han i en kort periode spillede for Brøndby, som han var lejet ud til fra Liverpool. Det var i foråret 2000, da han spillede 13 kampe i Danmarks bedste række.

Venstrebacken nåede desuden at spille hele 75 kampe for det norske landshold, og han var blandt andet en af de bærende spillere på det norske hold, som nåede frem til VM-ottendedelsfinalen i 1998.

AGF havde egentlig ansat Hans Jørgen Haysen som ny sportschef, men han tiltrådte aldrig, da en personalesag fra Haysens tidligere klub Sønderjyske spændte ben for et ophold i AGF.

/ritzau/

AGF om ny sportschef
Stig Inge Bjørnebye scorede to gange for Brøndby i en udekamp mod Viborg i foråret 2000. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce