Annonce
Sport

AGF dropper protest efter drama i Parken

Jacob Nielsen bliver her interviewet i forbindelse med en superligakamp mellem AGF og FCK i oktober 2020. Søndag var direktøren i vælten efter en superligakamp mellem netop de to hold. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AGF nedlægger alligevel ikke protest efter FCK-kamp, og direktør Jacob Nielsen undskylder kritisk udtalelse.

Superligaklubben AGF vil alligevel ikke nedlægge protest efter søndagens medrivende 3-3-kamp mod FC København.

Det siger AGF-direktør Jacob Nielsen til klubbens hjemmeside mandag.

Søndag gav han udtryk for, at han ville nedlægge protest på baggrund af en yderst dramatisk afslutning på opgøret.

FCK udlignede til 3-3 på et straffespark, som blev dømt, efter at dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt egentlig havde fløjtet af, hvilket fik AGF-lejren i det røde felt.

- Det var en "once in a lifetime"-afslutning på kampen, og vi var i vores følelsers vold, fordi vi følte os bortdømt - ikke mindst i forhold til straffesparket og den lange tillægstid.

- Men efter at have sovet på det hele, er vi kommet frem til, at vi ikke går videre med sagen, siger AGF-direktør Jacob Nielsen til klubbens hjemmeside.

Jørgen Daugbjerg Burchardt medgav efter kampen, at det var en fejl at fløjte opgøret af, før videodommerne i VAR-vognen havde afklaret, om der var straffespark i situationen lige inden dommerens slutfløjt.

På baggrund af tv-billederne, som Burchardt selv gennemså på sidelinjen, blev der dømt straffespark. Jonas Wind udnyttede kampens sidste spark til at sikre en pointdeling i topkampen.

Efterfølgende undskyldte dommeren over for AGF, at han havde begået en fejl ved at fløjte af.

Den undskyldning accepterer Jacob Nielsen.

Samtidig beklager AGF-direktøren, at han i et interview med Discovery kort efter slutfløjt gav udtryk for, at superligadommerne generelt dømmer til FC Københavns fordel.

- Jeg vil gerne benytte denne lejlighed til at undskylde for, at min retorik var for hård umiddelbart efter kampen. Ikke mindst over for FC København, hvor jeg i kampens hede sagde, at de var gode til at manipulere med dommerne.

- Det udtryk vil jeg gerne beklage. Selv om sindene var i kog, fordi vi måtte se tre point blive vekslet til et enkelt, skulle jeg ikke have sagt det, siger Jacob Nielsen.

Mandag har direktøren kontaktet FCK og sagt undskyld. FCK skriver på sin hjemmeside, at undskyldningen er accepteret, og at klubben anser sagen for lukket.

Samtidig gør FCK dog også opmærksom på, AGF-direktørens anklage i tv-interviewet ikke hører nogen steder hjemme.

- Vi er tilhængere af, at der skal være plads til store følelser omkring Superligaen fra alle omkring den. Vi understreger dog, at vi naturligvis tager skarp afstand fra at blive anklaget for at manipulere med dommere eller kampe på nogen som helst måde.

- Det er desværre ikke første gang, at den slags påstande er blevet fremsat af aktører i Superligaen, og vi finder dem uacceptable og utilstedelige. Det er skadeligt for integriteten af Superligaen, de enkelte kampe samt dommernes neutralitet, skriver FCK.

/ritzau/

FCK om Jacob Nielsens udtalelser
AGF om droppet protest
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce