Annonce
Sport

AGF henter islænding i Fulham på permanent kontrakt

Jón Dagur Thorsteinsson skifter til AGF permanent efter et lejeophold hos Vendsyssel FF i den seneste sæson.

Islandske Jón Dagur Thorsteinsson er nyt ansigt i AGF frem mod den kommende sæson i Superligaen.

Tirsdag meddelte den aarhusianske klub på sin hjemmeside, at den 20-årige islænding skifter på en treårig kontrakt fra engelske Fulham, som i den seneste sæson udlejede Jón Dagur Thorsteinsson til Vendsyssel FF.

- Thorsteinsson er en ung og meget spændende spiller, der besidder en række offensive kvaliteter. Han er en spiller, som både kan skabe chancer for sine medspillere og selv score mål, siger sportschef i AGF, Peter Christiansen, blandt andet til hjemmesiden.

Jón Dagur Thorsteinsson kom til Fulham som helt ung for fire år siden og var tilknyttet U18-holdet i den den engelske klub, hvor han inden opholdet i Vendsyssel nåede 49 kampe for Fulhams U23-hold.

Her scorede islændingen ni mål og stod for seks oplæg.

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkes at komme til AGF, der er en stor klub med et spændende hold. Fra mit år i Superligaen har jeg ved selvsyn kunnet konstatere, hvor fantastisk en opbakning AGF har, og hvor stor en klub det er i Danmark, siger Jón Dagur Thorsteinsson.

Han betegner sig selv som offensiv midtbanespiller.

Jón Dagur Thorsteinsson er noteret for tre A-landskampe for Island.

Fulham rykkede ud af Premier League i den seneste sæson.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce