Annonce
Sport

Aggressiv ukrainer ser fordel i træner med Wozniacki-fortid

Patrick Hamilton/Reuters
Efter 2017 stoppede Bajin og Wozniacki samarbejdet. Nu kan han måske være med til at afslutte hendes karriere.

Når Caroline Wozniacki i løbet af onsdag går på banen i Australian Open mod den 19-årige ukrainer Dayana Yastremska, møder hun ikke blot et af de mest hypede navne på WTA-touren.

Hun møder også en spiller med insiderviden fra Wozniacki-lejren.

Ukrainerens træner er nemlig tysk-serbiske Sascha Bajin, der har en fortid som slagmakker og i praksis assistenttræner for danskeren.

Yastremska anerkender tirsdag, at det kan være en fordel, at Bajin tidligere har været med på Wozniackis hold.

- Måske. Måske, ja, for han kender hende bedre, det er sikkert. Han kender til de små detaljer, siger Yastremska efter at have udspillet Kaja Juvan fra Slovenien natten til tirsdag dansk tid.

- Jeg har også min egen mening om hende (Wozniacki, red.), og hvordan jeg skal spille imod hende, så jeg skal helt sikkert tale med Sascha (Bajin, red.) om det hele.

- Men når man er på banen, kan man ikke kun følge en taktik, men må bare følge spillet.

Ukraineren er kendt som en af de mest aggressive spillere på WTA-touren.

Hun virker ikke benovet over potentielt at kunne gøre en ende på Caroline Wozniackis karriere ved anden runde af afskedsturneringen.

- Det tænker jeg ikke på. Jeg læste først i går, at det vil blive hendes sidste turnering, siger Yastremska.

Caroline Wozniacki og den hårdtslående ukrainer har mødt hinanden en gang før i 2019.

Her blev det til en sejr på 6-4, 6-4 til ukraineren i en turnering i Cincinatti i USA i august.

Fra mødet husker Yastremska den danske stjerne og nummer 35 i verden som en "god spiller".

- Hun er tålmodig, hun løber godt på banen, og hun læser spillet godt, siger Yastremska om Wozniacki.

Selv ligger Yastremska nummer 21 i verden og har med høj fart taget turen op ad ranglisterne.

Endnu forsøger hun dog at lære at tøjle alle aspekter af spillet.

- Vi arbejder med min stil og forsøger at gøre den lidt mere kontrolleret - at være i stand til at kontrollere min aggressivitet lidt mere på den rigtige måde, siger hun.

Målet for denne sæson har Sascha Bajin og Yastremska dog allerede på plads.

- Det er at vinde en grand slam-turnering, siger Yastremska og påpeger, at det er et af flere mål.

Skal det ske, står den tidligere danske verdensetter i vejen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce