Annonce
Nordtyskland

Aggressive vildsvin kvæster fire alvorligt

Overvågningskameraet fangede vildsvinet på vej ind i en optikerbutik. Et skræmt, 70 kilo tungt vildsvin, er hurtigt, bomstærkt og særdeles farligt, hvis det føler sig trængt. Foto: Danfoto

Heide var i undtagelsestilstand fredag formiddag. To opskræmte vildsvin søgte ind i byens centrum, hvor de angreb borgere på gaden og i butikker.

Annonce

Heide: En by i undtagelsestilstand.

To aggressive vildsvin satte fredag den tyske by Heide, som ligger cirka 100 kilometer syd for Tønder, på den anden ende.

Svinene angreb vilkårligt flere mennesker. Fire måtte hårdt kvæstet på sygehuset.

Politiet bad befolkningen om at undgå byens centrum og blive indendørs, da de to vildsvin ved 9-tiden pludselig dukkede op. De løb ind i flere butikker og i en sparekassefilial.

Politiet forsøgte at uskadeliggøre de to svin, og gågaden blev spærret.

Først trængte en orne ind hos en optiker på torvet. Her blev en ældre kvinde kvæstet, og der blev ødelagt inventar og andet. Kunderne i butikken flygtede i sikkerhed.

Bagefter gik det ud over en bagerbutik, hvor kunde og personale gik i panik.

Næste offer var en sparekassefilial, hvor den to år gamle orne undervejs derhen angreb en kvinde. Foran sparekassen bed vildsvinet en fingerspids af en mand.

Indenfor gik det meget dramatisk til: Filialchefen blev bidt flere steder - især benene fik dybe bid.

Kunder og ansatte forsøgte komme i sikkerhed og blev til sidst evakueret gennem vinduerne med brandvæsenets stiger. I mellemtiden løb ornen frem og tilbage mellem servicedisk og indgangsparti.

Til sidst krøb den ind under en patruljevogn, som barrikaderede indgangen. Her lykkedes det en jæger sidst på formiddagen at nedlægge det 70 kilo tunge dyr. Det andet vildsvin er på fri fod.

Hold stor afstand til vildsvinene, lad dem være og lad for alt i verden være med at stresse dem.

Talsmand, delstatens jagtforbund
Annonce

Oprivende timer

- Det var i sandhed nogle oprivende timer. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi regnet med, at vi ville blive udsat for sådan en fare, kommenterede Heides borgmester, Ulf Stecher, de dramatiske begivenheder.

Marcus Börner fra delstatens jagtforbund formoder, at vildsvinene er blevet opskræmt af høst på majsmarker. De har i hast forladt markerne, hvor de opholder sig det mest af tiden og er løbet ind i Heides centrum.

Jægeren er ikke overrasket over, at vildsvinene, der breder sig i Slesvig-Holsten, forvirrer sig ind i byen. Det vil snart kunne ske igen.

Börners råd til lægfolk: Hold stor afstand til vildsvinene, lad dem være og lad for alt i verden være med at stresse dem.

>
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce