Annonce
Rejser

Airbnb sender dig på luksusferie

Har du 52 venner, og cirka en millioner per nat, kan du leje en hel ø på den private atol Nukutepipi i Fransk Polynesien, der er ejet af Guy Laliberte,. Med i prisen er rengøring, butler og kok. Foto: Airbnb

Airbnb er nu klar til at krydre ferie med luksus. Det sker i form af oplevelser, hvor hvert enkelt ophold er magisk. Nogle hjem er en destination i sig selv, og rejsende kan med boligudlejerens nye tiltag Airbnb Luxe bo de mest utrolige steder. Eksempelvis i New Zealand og Sydafrika, på slotte i Frankrig og betagende historiske villaer i Toscana.

Litterære fans kan, hvis man kan nøjes med fem soveværelser og seks badeværelser, fordybe sig i inspiration og luksuriøse strandoplevelser på Jamaica i The Fleming Villa, hvor James Bond-forfatteren Ian Fleming blev inspireret til sine berømte romaner. Her er prisen, afhængigt af tidspunktet, cirka 30.000 kroner per nat. Med i denne pris er rengøring, butler og kok.

Hvis man derimod foretrækker fuldkommen privatliv og eksklusivitet, kan man reservere en hel ø på den private atol Nukutepipi i Fransk Polynesien, der er ejet af Guy Laliberte, der blandt andet har grundlagt Cirque du Soleil. Her er prisen, afhængigt af tidspunktet, godt 950.000 kroner per nat. Til gengæld kan man så råde over en bolig med 21 soveværelser og 25 badeværelser med plads til 52 personer, og med i prisen er rengøring, egen butler og kok.

Annonce
Går du rundt med en forfatter i maven, kan man fordybe sig i inspiration og luksuriøse strandoplevelser på Jamaica i The Fleming Villa, hvor James Bond-forfatteren, Ian Fleming, blev inspireret til sine berømte romaner. Foto: Airbnb
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce