Annonce
Aabenraa

Aktionærer kan glæde sig: Udbyttet bliver igen på 30 procent

Kreditbanken rykkede i fjor generalforsamlingen fra Sønderjyllandshallen til Arena Aabenraa for at få plads til flere aktionærer. Onsdag aften deltog 1677. Foto: Karin Riggelsen/Nordschleswiger
På Kreditbankens generalforsamling kunne formand Ulrich Jansen fortælle, at storaktionær har solgt ud. Udbytte bliver igen på 30 procent.

Aabenraa: Det gik ekstraordinært godt for Kreditbanken i 2018. Overskuddet lød på rekordhøje 93,2 millioner kroner før skat, og når det regner på præsten, drypper det som bekendt på degnen.

Så de 1677 aktionærer, der onsdag aften var samlet i Arena Aabenraa til bankens generalforsamling, kunne glæde sig over, at hver af de 168.200 aktier for andet år i træk giver et udbytte på 30 procent, hvilket svarer til 30 kroner per styk.

Bankens formand, Ulrich Jansen, kunne da også hurtigt i sin beretning konstatere, at "konjunkturen i 2018 har været både os og sektoren ret så venligt stemt. Med andre ord - det har været godt at drive den sønderjyske lokalbank i 2018".

Annonce

Frederiksen genvalgt

  • Et enkelt bestyrelsesmedlem, Ulrik Frederiksen, ejer af HFR Trailer A/S, var på valg på generalforsamlingen. Han blev genvalgt uden modkandidater.
  • Bestyrelsen består derudover af: Civilingeniør og formand Ulrich Jansen, Aabenraa, direktør og næstformand Henrik Meldgaard, Aabenraa, Andy Andersen, Kruså, direktør Peter Rudbeck, Silkeborg, og direktør Leif Meyhoff, Aabenraa.
  • Vederlaget til bestyrelsen forblev uændret på 125.000 kroner årligt med et tillæg på 50 procent til formanden og 10 procent til næstformanden.

Storaktionær sælger ud

Og at formanden tror på sin bank, kunne de mange fremmødte aktionærer forsikre sig om senere i beretningen. Der har nemlig de seneste uger været et par ændringer blandt storaktionærerne, der betyder, at den næststørste aktionær, Johann Peter Jessen, der er bosiddende i Hongkong, har solgt ud. Til gengæld har Sangostop A/S, der ejes af netop Ulrich Jansen, øget sin andel til 23,1 procent af alle aktier, mens Michael Jebsen Fonden nu er næststørste aktionær med 13,4 procent.

Handler, der helt efter reglerne er meddelt til fondsbørsen, kunne formanden oplyse forsamlingen.

Ti kunder om dagen

Med til formalia hører også en orientering om løn til direktionen, og her kunne Ulrich Jansen oplyse, at direktør Lars Frank Jensen i 2018 fik 2,6 millioner kroner inklusive pension - og at hverken han eller bestyrelsen er omfattet af nogen former for bonusordninger.

I sin gennemgang af årsrapporten kunne Lars Frank Jensen i øvrigt fortælle, at banken igen i 2018 fik en mere end godkendt tilgang af kunder - i gennemsnit ti om dagen.

Det betyder, at Kreditbanken nu har flere end 26.000 kunder i alt, der er tilknyttet hovedsædet i Aabenraa eller filialerne i Sønderborg, Haderslev eller Tønder.

Direktør Lars Frank Jensen kunne i sin gennemgang af årsrapporten blandt andet fortælle, at bankens indlån i 2018 steg med 11 procent, mens udlånet steg med fem. Foto: Karin Riggelsen/Nordschleswiger
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce