Annonce
Nordtyskland

Aktivister besætter kraft- varmeværk

Aktivisterne har besat kraner, transportbånd og et åbent kullager. Foto: Karsten Sörensen.
Et mindre antal klimaaktivister er trængt ind på de kommunale værker ved havnen i Flensborg for at protestere mod kulfyring.

FLENSBORG: Siden lørdag morgen har en mindre flok aktivister besat de kommunale værker i Flensborg. Udstyret med flag og bannere blokerer aktivisterne to graner samt et åbent kullager. Det sker for at protestere mod de økologiske og sociale følger af at anvende fossile brændstoffer, skriver bevægelsen i en pressemeddelelse.

Myndighederne vurderer, at mellem 15 og 20 personer opholder sig ved kraftværket. Hidtil er aktionen forløbet fredeligt. Politiet er til stede, men kan ikke oplyse noget om de videre planer.

Formentlig er aktivisterne kommet ind på det ellers indhegnede areal ad vandvejen.

Tidligere har demonstranter også besat kraftværker ved Hamborg.

Baggrunden for aktionen er ikke blot kulfyrings betydning for klimaet. Deltagerne påpeger, at kuludvinding samtidig belaster miljøet i minernes nærområder.

Annonce

Grøn omstilling

De kommunale værker i Flensborg omdanner årligt cirka 190.000 ton stenkul til fjernvarme og elektricitet. Men virksomheden er allerede i fuld gang med en grøn omstilling og satser fremover mere på gasdrift. I de kommende seks år bliver fire ud af fem kulfyrede anlæg lukket ned, og andelen af energi skabt med kulfyring vil dermed falde til kun 25 procent af det nuværende niveau.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce