Annonce
Nordtyskland

Aktivister besætter svineslagteri

På bannere truer aktivisterne med protest, sabotage og modstand indtil samtlige slagterier i Tyskland står stille. Foto: Pay Numrich.

KELLINGHUSEN: Knap 20 dyreværnsaktivister har siden natten til mandag holdt et svineslagteri i Kellinghusen i det sydlige Slesvig-Holsten besat. De maskerede aktivister trængte omkring klokken fire ind på slagteriets område.

Nogle har lænket sig fast til hegn på området, mens andre er steget op på slagteriets tag. Det oplyser politiet.

Aktivisterne forklarer, at besættelsen retter sig konkret mod slagteriet i Kellinghusen, men også mod hele kødindustrien. Aktionen blokerer to indgange, hvor op til 6000 svin om dagen passerer for at blive slagtet.

Slagteriet er ejet af koncernen Tönnies, der er branchens største.

Ifølge politiet har der ikke været konfrontationer. En talsmand for politiet kalder situationen overskuelig og rolig.

Aktivisterne Tear Down Tönnies – riv Tönnies ned har skriftligt taget ansvaret for blokaden.

/DPA

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce