Annonce
Aabenraa

Aktivister fjerner vildsvinehegn: Er nu et kunstværk i Flensborg

Noget af de stjålne vildsvinehegn er nu sat op midt i Flensborg. Foto: Tim Riediger, Flensborg Avis
Aktivister har i nattens mulm og mørke været på spil og fjernet noget af det omdiskuterede vildsvinehegn ved den dansk-tyske grænse.
Annonce

Flensborg: Det omdiskuterede 70 kilometer lange vildsvinehegn ved den dansk-tyske grænse er natten til onsdag blevet 22 meter mindre.

Det er en tysk gruppe unavngivne aktivister, der står bag, og de gør samtidig opmærksom på, at de fire steder i Tyskland har sat noget af det stjålne vildsvinehegn op som en form for kunst. Det gælder blandt andet centralt i Flensborg.

Hos Naturstyrelsen har man været ude at besigtige skadernes omfang og kan konstatere, at der er forsvundet 22 meter af vildsvinehegnet. Det er blevet fjernet tæt ved grænseovergangen i Sæd.

- Vi vil nu selvfølgelig melde sagen til politiet. Vildsvinehegnet er statens ejendom, og det er at betragte som tyveri eller hærværk, siger skovrider Bent Rasmussen fra Naturstyrelsen.

Foruden at melde sagen til politiet lover skovrideren også, at man snarest muligt vil udbedre skaderne.

Vi vil nu selvfølgelig melde sagen til politiet. Vildsvinehegnet er statens ejendom, og det er at betragte som tyveri eller hærværk.

Bent Rasmussen, skovrider

Annonce

Omstridt hegn

Da hegnselementerne efter hærværket blev udstillet i Tyskland, er det tyske politi også involveret. Det var ellers politiets dansk-tyske fælleskontor i Padborg, der informerede det tyske grænsepoliti (Bundespolizei) om det skete, men sagen blev ifølge grænsepolitiets talsmand, Heiko Kraft, hurtig sendt videre til kriminalpolitiet i Flensborg.

- Hvis det lykkes at finde frem til aktivisterne, vil de kunne stilles for retten i Danmark, hvis de danske myndigheder beder om at få dem udleveret, forklarer politiets pressetalskvinde, Sandra Otte til Flensborg Avis.

Det knap 70 kilometer lange vildsvinehegn stod færdigt i begyndelsen af december sidste år og er blevet sat op for at mindske risikoen for, at afrikansk svinepest når Danmark. Hegnet har gennem hele forløbet været meget omdiskuteret, og så sent som i begyndelsen af februar i år fandt der en større demonstration mod hegnet sted ved grænsen i Kruså.

To grænsesupermarkeder i Sønder Løgum (Süderlügum) var også pludselig blevet udstyret med et vildsvinehegn. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce