Annonce
Danmark

Aktivister lænkede sig fast til maskiner ved Baltic Pipe-byggeplads: Politiet sigter dem for ulovlig indtrængen

Ifølge aktivisterne er "Baltic Pipe direkte modstridende med regeringens løfter om grøn omstilling," lyder det i en pressemeddelelse sendt ud fra aktivisterne. Foto: Søren Gylling
15 aktivister er blevet sigtet for ulovlig indtrængen, efter de trængte ind på Baltic Pipe-byggeplads tirsdag morgen. Ifølge talsperson for aktivisterne mødtes de 15 tilfældigt og besluttede sig derefter for at protestere.

Baltic Pipe: 15 aktivister er ifølge Sydøstjyllands Politi blevet sigtet for ulovlig indtrængen, efter at personerne tirsdag morgen trængte ind på en byggeplads i Sdr. Stenderup ved Kolding, hvor den omdiskuterede gaslørledning Baltic Pipe i øjeblikket er i gang med at blive etableret.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sydøstjyllands Politi modtog tidligt tirsdag morgen en anmeldelse fra et alarmselskab, som overvåger byggepladsen, der i øjeblikket er stillestående på grund af sommerferie.  Alarmselskabet kunne fortælle politiet, at uvedkommende personer havde forceret et trådhegn og opholdt sig på pladsen.

Ifølge politiet tilkaldte alarmselskabet først en vægter til byggepladsen, men han blev nægtet adgang af aktivisterne.

Da Sydøstjyllands Politi ankom til byggepladsen, var der ophængt bannere, og nogle af personerne havde lænket sig sammen til hinanden og til maskinerne på pladsen.

Annonce

Mødtes tilfældigt

Politiet skriver i pressemeddelelsen, at gruppen af personer ifølge en talsperson var mødtes tilfældigt, og at de alle er imod Baltic Pipe. Derfor ønskede de ifølge politiet at protestere.

Ifølge Jesper Bøjgaard Madsen, der er politiinspektør ved Efterforskningscenter Syd, var der ikke andre end de 15 anholdte, der deltog i protesten.

- Ved I, hvordan de anholdte er gået fra at mødes tilfældigt til at starte en protestaktion?

- Vi er i gang med at afhøre dem, og så forholder vi os til, hvad de forskellige fortæller, siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Brandvæsenet var ifølge politiet også til stede på byggepladsen, fordi de skulle frigøre de personer, der havde lænket sig fast.

Politiet oplyser, at personerne vil blive løsladt efter endt sagsbehandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

112: Rødding ramt af indbrud

Annonce