Annonce
Vejen

Aktivitetsdag i Lintrup under bagende sol

Nogle af de mere modige børn valgte at klatre på stige et godt stykke op i luften for derefter at balancere på et bånd mellem træerne. Aldersfordelingen var fra 6 til 12 år, og det var tydeligt, at de 'vovede' aktiteter i skoven særligt tiltrak den ældste halvdel af børnene. Foto: Anders Davidsen
42 børn havde en hel dag med fri leg og en masse anderledes aktiviteter at vælge mellem i Lintrup, så det var nærmest umuligt at kede sig.
Annonce

Lintrup: Solens ualmindelig stærke varme lagde på ingen måde en dæmper på energiniveauet ved Lintrup Aktivitetscenter fredag formiddag, selvom temperaturen var på vej mod de 30 grader.

Tværtimod summede det af liv fra 42 glade børn, som havde meldt sig til landsbyens aktivitetsdag, hvor nærmest kun fantasien satte grænser for, hvad man kunne give sig til.

Nogle havde eksempelvis valgt at skærme sig lidt fra solen ved bålstedet med tag over, hvor man både kunne lave pandekage og snobrød eller sætte majskerner ind bålet for at vente på popcorn.

Få meter derfra stod tovholder og formand for Lintrup Børnecenters støtteforening Pia Thymann-Donslund og betragtede de mange glade børn, som var spredt godt ud i området under opsyn af 12 voksne.

- Det har været vigtigt for arrangementet, at man ikke på forhånd behøver være god til et boldspil, men blot har lyst til at lave aktiviteter i naturen, som man ikke nødvendigvis er vant til derhjemme, siger hun.

Fra bålstedet kunne man eksempelvis se nogle børn skyde med bue og pil mod halmballer et stykke derfra på boldbanerne, og lige i nærheden kunne man deltage i mere kreative aktiviteter, som lokale spejdere tog sig af. Her kunne man eksempelvis lave sig et armbånd via kogte ispinde og læder.

Annonce

Erstatter aflysning

Ved en anden bænk var det ligeledes muligt at snitte en brødkniv ud af et 'råt' stykke træ, men dagens helt store trækplaster virkede dog til at være inde i et stykke skov et par hundrede meter fra boldbanerne.


Vi valgte at aflyse det tilbage i maj, da vi dengang vurderede, at det var for svært at overholde afstandskrævene, når der også var overnatning.

Pia Thymann-Donslund


Her var hyret en klatreinstruktør, som kom hele vejen fra Aars i Nordjylland, og stod for både en tovbro et godt stykke oppe i luften mellem træerne og en 'trægynge' ved siden af, som undertegnede takkede ja til at prøve.

Han var også i Lintrup sidste år som ekstern instruktør, da der hvert år plejer at være en såkaldt sommerskole over to dage med overnatning samme sted.

- Vi valgte at aflyse det tilbage i maj, da vi dengang vurderede, at det var for svært at overholde afstandskrævene, når der også var overnatning, siger Pia Thymann-Donslund og tilføjer:

- Men da sommeraktivitetspuljen kom i juni, opfordrede flere os til at søge, og her fik vi tildelt 10.000 kroner til denne dag fra klokken 8 til 16.

Der var lutter glade børn at se på arealerne, som da også er et vigtigt succeskriterie for tovholderen - foruden at få brændt en masse energi af og ikke føle sig så styret i løbet af dagen.

Et af de få steder, hvor man kunne komme lidt i skygge, var ved bålstedet, men det var dog de færreste, som ligefrem 'gemte sig' for den stærke sol. Foto: Anders Davidsen
Helena og Naja havde brugt formiddagen på at lave veninde-armbånd. Fælles for armbåndene var bogstaverne "BFF", som er en engelsk forkortelse for best friends forever. Foto: Anders Davidsen
Selvom det ikke er let, var nogle af børnene ivrige efter at dygtiggøre sig med bue og pil i bedste Robin Hood-stil. Foto: Anders Davidsen
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce