Annonce
Kolding

Aktivitetshuse markerer igen Frivillig Fredag i Kolding

Seniorer fra kommunens aktivitetshuse hjælper med at lægge blomsterløb i Geografisk Have på Frivillig Fredag. PR-foto

Kolding: 100 aktive seniorer fra kommunens brugerstyrede aktivitetshuse vil hjælpe med at lægge nogle af de 4000 blomsterløg, som skal i jorden i Geografisk Have. Frivillige fra Geografisk Haves Venner og Geografisk Have vil bistå med det praktiske.

Det sker på Frivillig Fredag 27. september.

Til foråret vil alle løgene danne en hånd som symbol på den indsats, de frivillige yder. I Kolding Kommune har de 20 brugerstyrede aktivitetshuse igennem årene altid markeret Frivillig Fredag på særlig vis.

- De brugerstyrede aktivitetshuse tilbyder et væld af aktiviteter og arrangementer til glæde for seniorer og førtidspensionister. Alt dette kan kun lade sig gøre i kraft af alle de frivillige, der hver dag yder en kæmpe indsats i hvert aktivitetshus. Der er så mange, som hver især bidrager med stort og småt. Ingen kan undværes, og vi skylder dem en stor tak for den indsats, siger Søren Rasmussen, formand for seniorudvalget og fritids- og idrætsudvalget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce