Annonce
Haderslev

Aktuelt i Rødekro: Gamle traktorer og andre herlige maskiner

Torkil Lund og andre medlemmer af Dansk Veteran Traktor Klub holder veterantraktor og modeltraktorudstilling i Compass Congress Center. PR-foto

Rødekro: Hvem har ikke set øjnene på en lille dreng eller pige lyse op ved synet af en gammel Ferguson traktor eller en skinnende mejetærsker? Sådan en lille dreng var Torkil Lund engang – og interessen har han taget med sig helt ind i pensionisttilværelsen.

Drengedrømmene for både små og voksne drenge kan for alvor udleves i weekenden lørdag 9.- og søndag 10. november begge dage kl. 10-16, når Torkil Lund og andre medlemmer af Dansk Veteran Traktor Klub holder veterantraktor og modeltraktorudstilling i Compass Congress Center.

Det er anden gang begivenheden finder sted, oplyser Torkil Lund, der også driver Mjang Veterantraktor- og Maskinsamling.

- Det var en stor succes med over 1200 besøgende. Alle aldre er velkomne og alle får noget ud af et besøg - både drenge og piger, fortæller Torkil Lund, som tillige er formand for Dansk Veteran Traktor Klub, i en pressemeddelelse.

De besøgende kan se mange forskellige traktorer, roeoptagere, plove, selvbindere, mejetærskere og fjernstyrede modeller.

Annonce
Der er bud efter både raske drenge og piger, når der er udstilling af gamle traktorer i Rødekro. PR-foto
De besøgende kan se mange forskellige traktorer, roeoptagere, plove, selvbindere, mejetærskere og fjernstyrede modeller. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce