Annonce
Sønderborg

Akut hjælp til foreningslivet

Thomas Worm Larsen er byrådspolitiker, men han er også halbestyrer i Sydals-Hallen og har fingeren på pulsen i den frivillige idræt. Foto: Timo Battefeld
Kulturministeriet har nu også en hjælpepakke på 50 millioner kroner til det lokale foreningsliv og spejderbevægelsen.

Sønderborg: Med sommerens aflysninger af både store og små arrangementer kalder situationen på akut hjælp til foreningslivet, der spiller en vigtig rolle i vores samfund.

Derfor var Thomas Worm Larsen (V) - medlem af udvalget for kultur, idræt, handel og turisme - en glad mand, da han hørte Kulturministeriet har offentliggjort, at regeringen og aftalepartierne yder et ekstraordinært til lokale idræts- og spejderforeninger på 50 millioner kroner. Beløbet skal bruges til at afbøde de økonomiske konsekvenser, som foreninger rundt omkring i Danmark oplever på grund af aflyste arrangementer og manglende indtægter som følge af Covid-19.

Thomas Worm Larsen har fremført det i udvalget for kultur, idræt, handel og turisme, og det er blevet overhalet af en hjælpepakke fra staten.

- Der er ingen procedure endnu for, hvordan man ansøger, men så snart der kommer noget konkret, vil man i Sønderborg kommune melde ud til foreningerne. Han siger også, at hjælpepakken ser ud til at blandt andet kunne understøtte Sønderborghus og Sønderborg Kunstskole.

Annonce

- På den lokale front har f.eks. gymnastikforeningerne haft udgifter til blomster og musik ved aflyste gymnastikopvisninger, og andre foreninger har haft andre udgifter, siger Thomas Worm Larsen. Også han opfordrer medlemmerne til at betale kontingent og blive i foreningerne.

- Foreningerne skal nok overleve, men for de små foreninger betyder 5.000-10.000 kroner meget, når foreningen skal udvikles, understreger Thomas Worm Larsen.

Formanden for Danmarks Idræts Forbund, Niels Nygaard, kan heller ikke skjule sin glæde over nyheden om hjælpepakken til foreningelivet.

- Mange af idrættens ildsjæle arbejder frivilligt på sommerens festivaler, kræmmermarkeder/loppemarkeder for at tjene penge til deres klub/forening. Den mulighed er nu forsvundet. Og sammen med manglende indtægter fra salg i pølseboden til klubkampe, risikoen for udmeldelser og udsigten til vigende sponsorindtægter fra de lokale virksomheder er de lokale foreninger hårdt pressede, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce