Annonce
Billund

Akut mangel på børnepassere: Stordagpleje indrettes i Billundcentret

Billund Kommune har svært ved at skaffe dagplejere i Billund by og derfor oprettes der en stordagpleje i Billundcentret. Personerne på fotoet har ikke noget med sagen at gøre. Arkivfoto: Mette Mørk

Billund Kommune indretter en ny stordagpleje i Billundcentret. Det er et midlertidigt tilbud, fordi man ikke kan skaffe nok dagplejere i byen.

Grindsted: Når maj bliver til juni, vil man samtidig kunne finde en ny stordagpleje i Billundcentret.

Det er en akut mangel på dagplejere i Billund by, som gør, at politikerne har valgt at oprette det nye - omend midlertidige - tilbud i centret.

Helt konkret mangler man at finde tre dagplejere for at kunne få plads til de børn, som er på venteliste til dagplejen fra juni og resten af året ud. Det er trods flere forsøg ikke lykkedes at finde kvalificerede dagplejere.

Eftersom kommunen har en forpligtigelse til at henvise forældrene og deres børn et sted, skulle der gøres noget. I stedet for at sende børnene ud af byen til dagplejere i andre byer, som var alternativet, har man altså besluttet at oprette sit eget tilbud.

Lokalerne, der bliver taget i brug i Billundcentret, er en tidligere børnehave. Derfor er der både egen indgang, legeplads og inventar klar til stordagplejen.

Annonce

Stordagpleje

En stordagpleje er en dagpleje, der er godkendt til at modtage 10 børn i alderen 0-2 år.Der må maksimalt være 5 børn pr. dagplejer, hvilket betyder, at der skal være mindst 2 dagplejere til stede, hvis der er flere end fem børn i dagpleje.

En stordagpleje kan etableres både i et privat hjem eller i andre lokaler i barnets hjemlige miljø.

Ukendt tidsperspektiv

I byrådet, som tirsdag aften blev orienteret om tilbuddet, var der betænkeligheder fra Det Radikale Venstre. Gruppeformand Ulrich Kristensen ville sikre sig, at placeringen i Billundcentret ikke går ud over hverken ungdomskolen eller Billund Erhvervsfremmes udfoldelsesmuligheder.

Det ville ikke være tilfældet, lød svaret til gruppeformanden, som dog også havde spørgsmål til, hvad tidsperspektivet er på det midlertidige tilbud.

- Jeg ville gerne, jeg kunne svare på en udløbsdato. Det er en midlertidig løsning, og den er midlertidig, indtil det er muligt at ansætte kvalificerede dagplejere i Billund by, lød svaret fra Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, formand for børneudvalget.

- Tilbuddet ligger rigtig godt placeret. Det er alfa og omega. Vi kunne have sagt, at forældrene skulle ud over bygrænsen, men det er ikke særligt borgervenligt, synes vi, tilføjede hun.

Ifølge kommunen har der allerede været henvendelser fra interesserede ansøgere til en stordagpleje. Årsagen til, at det skulle være nemmere at rekruttere til en stordagpleje er arbejdstiden. Arbejdstiden i en stordagpleje er 37 timer, mens den er op til 48 timer som dagplejer i eget hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce