Annonce
Sport

Alaphilippe i gult: Min Tour er allerede en succes

Pascal Pavani/Ritzau Scanpix
Halvvejs inde i årets Tour de France bliver det beskrevet som en succes af Julian Alaphilippe, der er i gult.

For Julian Alaphilippe har dette års Tour de France i den grad levet op til forventningerne, selv om halvdelen af løbet stadig mangler.

Det siger franskmanden, der i øjeblikket har løbets gule førertrøje, på et pressemøde på tirsdagens hviledag.

- Før Touren var mit mål at gøre det godt i Tourens første halvdel, siger Alaphilippe ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg har arbejdet hårdt med det for øje, hvilket også er årsag til, at jeg ikke har tænkt så meget på den sidste halvdel af Touren, men mere på hvad jeg allerede har opnået på de første ti dage.

- Det er mere, end hvad jeg havde forestillet mig. Min Tour er allerede en succes. Alt, der sker nu, er en bonus, siger han.

Den 27-årige franskmand har haft to perioder i den gule trøje, som han første gang trak over hovedet efter at have vundet 3. etape.

Efter 6. etape måtte han overdrage den til italienske Giulio Ciccone, men vandt den tilbage på 8. etape, hvor Alaphilippe kørte fra feltet på den sidste stigning og sluttede som nummer tre på etapen.

Franskmanden fører samlet med 1 minut og 12 sekunder ned til nummer to, som er sidste års vinder, Geraint Thomas.

På trods af de gode takter gør Alaphilippe sig dog ingen forhåbninger om at beholde trøjen hele vejen til Paris.

- Jeg er glad for, at det er en sprinteretape i morgen (onsdag, red.), for det giver mig nok endnu en dag i den gule trøje, så længe der ikke sker styrt, siger han.

- Men jeg ved også, at Pyrenæerne og enkeltstarten kommer. Jeg ved, at det ikke er min stærke side, men jeg har forbedret mig og arbejdet hårdt med det.

- Jeg har ikke tænkt mig at udfordre de bedste enkeltstartsryttere, men jeg vil give den alt, hvad jeg har, som altid. Med den rute og med den gule trøje, hvis jeg stadig har den der, håber jeg at levere en overraskelse, siger Alaphilippe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Kunstværk fra losseplads bør placeres ved kanoner

Politikerne i byrådet sagde tak for ideen, men til forslag og senere beslutning bliver det aldrig. Det hengemte kunstværk Telemuren kommer ikke til at stå på Markedspladsen, og begrundelsen er lige så rigtig, som den er åbenlys. Kunstværket er for stort og vil vende op og ned på de planer, der allerede ligger for den centrale plads i Aabenraas midte. Så langt, men ikke ret meget videre. Alle – i hvert fald langt de fleste – er enige om, at Telemuren skal fjernes fra lossepladsen i Sdr. Hostrup og komme til ære, værdighed og anskuelse igen. 12-13 års misrøgt af et kunstværk skal naturligvis slutte. Det er politikerne heldigvis enige om, og tilbage står blot spørgsmålet: Hvor skal den misrøgtede mur stå? GODE OG ENGAGEREDE borgere i Aabenraa kom med det forslag, at muren kunne placeres på Markedspladsen – altså tæt på, hvor den oprindeligt stod. Et anerkendelsesværdigt forslag, som blev taget så seriøst, at politikerne besluttede at behandle det. Forslaget var andet og mere end en fiks idé, det indeholdt substans, men ulemperne var trods alt for store. Eller rettere: Telemuren er for stor til Markedspladsen. DET GRUNDLÆGGENDE SPØRGSMÅL er altså stadig ubesvaret. Hvor skal kunstværket så placeres? Et område ved Arena Aabenraa har været bragt i spil, men jordbundsforhold gør, at den placering vil fordyre flytningen og opstillingen. Andre har foreslået, at Telemuren skulle sendes ud af byen og til andre dele af kommunen; det har sågar været foreslået at dele Telemuren i flere stykker, men andet end mere eller mindre seriøse strøtanker har der ikke været tale om. Et kunstværk hverken skal eller må splittes ad. Medmindre opsplitningen i sig selv er et kunstværk, og kunstneren er med på den idé. Det er hun ikke. At eksportere det til omegnsbyerne har kunstneren selv, Ulla Viotti, modsat sig. Tilbage er altså et nyt hjem for Telemuren i Aabenraa. DET OPLAGTE VALG synes at være området foran rådhuset, hvor et gammelt kanonbatteri allerede er placeret. Det forslag er for længst bragt i spil og synes lige nu at være det bedste. Af flere grunde: Dels fordi historie og kunst er et godt match. Dels fordi området er stort, hvilket betyder, at det 45 meter lange, fem meter brede og 1,8 meter høje kunstværk får den plads, værket har brug for. Det kommer ikke til at fylde uforholdsmæssigt meget. PLACERES TELEMUREN SOM nabo til kanonbatteriet, vil det tilmed kunne beskues dagligt af tusinder – om end på afstand – men Aabenraa vil vigtigst af alt få en turistattraktion mere. Kunstværket kaldes af kendere for betydeligt. Og med den vanvittige placering på en losseplads igennem mere end et årti rummer Telemuren samtidig en dramatisk historie. Ja, reelt en grotesk historie. Den slags har det med at lokke andre end kendere til. GOD SØNDAG

Annonce