x
Annonce
Tønder

Albumaktuelle skotter er klar til fest

Elephant Sessions spillede senest i Tønder i det tidlige forår og satte i den forbindelse JydskeVestkysten stævne på en helt tom festivalplads. Nu er der fuld fart på festen, og Elephant Sessions er klar til at give den gas på Klubscenen og Bolero. Arkivfoto: Niklas Majgaard
Elephant Sessions har efterhånden en længere historie med Tønder Festival. I år er de feststemte skotter klar til at klæde Tønder i deres helt egen fortolkning af neo-folk.

TØNDER FESTIVAL: Datoen 23. august er én som Euan Smillie, Mark Bruce, Alasdair Taylor, Seth Tinsley og Greg Barry alias Elephant Sessions har set frem til i lang tid. Det skotske band vender i denne weekend tilbage til Tønder Festival med to koncerter - én fredag og én lørdag.

Elephant Sessions har deres helt eget take på folk-genren, for her mødes de klassiske dyder med alt fra funk til electronica. Og netop det sidste er noget, som Euan Smillie glæder sig til at give prøver på - de kommer nemlig albumaktuelle til Tønder med "What Makes You":

- Tønder er helt afgjort en festival med en meget stram linje af musik, og der er vi helt sikkert i udkanten af, hvad der passer ind. Vi elsker at blande tingene lidt sammen og det er vores nye album med sit mere dance-inspirerede udtryk et godt eksempel på.

Annonce

Hjemme på udebane

Modtagelsen er helt som første gang noget, som Euan Smillie og Alasdair Taylor altid husker Tønder Festival for. Bandet landede på festivalpladsen fredag aften, og straks var den rigtige følelse tilbage:

- Det er vanvittigt fedt at komme herud. Det er lidt specielt at spille store koncerter i udlandet, men vi bliver virkelig altid taget godt imod her. Vi havde vel været her ti minutter, da vi allerede faldt i snak med en gruppe gamle venner ovre i musikerbaren. Det kan noget, konstaterer Alasdair Taylor.

Klubfølelse

Den mere kluborienterede stil er også noget, som de fem har med sig til weekendens to koncerter. Mens Klubscenen på mange måder er Elephant Sessions' hjemmebane, så er koncerten i Bolero noget, som både Euan og Alasdair ser frem til i spænding:

- Man kan sige, at Klubscenen på mange måder er os. Det er det format og den setting, vi er vant til. Men Bolero er en fed lokation. Den har sin helt egen atmosfære, og jeg er helt sikker på, at vi kan få skabt en fed stemning derinde, forklarer Euan Smillie.

Elephant Sessions spiller også på Tønder Festival lørdag. Her kan du fange den muntre, skotske kvintet på Klubscenen klokken 23.45.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce