Annonce
Haderslev

Alderspræsidenten gennemførte løb igen

De færreste mennesker på over 90 år tænker på at gennemføre motionsløb, men det gør Bitten Hansen, som er en livshistorie for sig.

Annonce

Haderslev: Et gammelt og omdiskuteret ordsprog siger, at det ikke gælder om at vinde, men om at være med. Det kan diskuteres, hvor ofte der er sandhed i pointen, men det var der så sandelig et særligt eksempel på ved VUC Vesterskovsløbet Kristi himmelfartsdag.

Som nummer 296 af lige så mange gennemførende fik Bitten Hansen tilbagelagt de 5,7 kilometer på den korte løberute i lige godt én time. Måske er det ikke et resultat, som i sig selv er bemærkelsesværdigt flot, men det er det til gengæld, når man finder ud af, at hun 1. juli runder 92 år.

- Min alder er bare et tal, siger Bitten Hansen og smiler, imens hun sunder sig over den for hende trods alt lange distance.

Der kommer mange hen og hilser på mig, og jeg har indtryk af, at de opfatter mig som en maskot.

Bitten Hansen, feltets alderspræsident ved VUC Vesterskovsløbet i Haderslev.
92-årige Bitten Hansen fra Esbjerg var ældste løber ved Vesterskovløbet. Hun er efterhåneden blevet løbets maskot. Foto: Svend Anker Iversen
Annonce

Løbets maskot

Bitten Hansen er oprindelig fynbo og bor i Esbjerg, men hendes datter og svigersøn bor i Haderslev, og da de i sin tid manglede en børnepasser, når de deltog i Haderslev-løbet, var bedstemoderen med på sidelinjen. Altså lige indtil en dag for godt 20 år siden, hvor det lykkedes for datteren at lokke hende med i selve løbet.

- Jeg debuterede som 70-årig, og allerede på det tidspunkt var jeg ældste deltager, siger hun.

Siden dengang har hun kun meldt afbud to gange og kunne derfor i år notere sin 21. deltagelse, som er blevet bemærket.

- Der kommer mange hen og hilser på mig, og jeg har indtryk af, at de opfatter mig som en maskot, siger hun.

Annonce

Stopper formentlig

I de sidste fem år har hun sagt, det var hendes sidste deltagelse, men hun har altså alligevel ladet sig overtale til at blive ved med at tage turen fra Esbjerg, som indtil sidste år var med hende selv bag rattet.

- Jeg er under pres fra familien i Haderslev om at fortsætte traditionen, men jeg synes jo også, at der er en god atmosfære ved løbet, siger hun.

Nu er Bitten Hansen dog insisterende på, at det er slut med løbet i Haderslev. For selvom hun altid har været sporty, så er fysikken af gode grunde ikke helt, hvad den har været, og de to seneste udgaver er således af samme grund de første, hvor hun ikke er kommet i mål på under én time.

- Sidste år fik jeg kramper i lægmusklerne, som heldigvis ikke skete i år, men jeg får stadig ondt i hofterne, siger hun uden at beklage sig det mindste.

Efter løbet glædede hun sig i øvrigt til at spise middag hos datterens familie i Haderslev, og hemmeligheden bag den høje alder er i hvert fald ikke, at hun helt holder sig fra at "synde".

- Når jeg har været i bad, ser jeg frem til at få serveret sild, øl og snaps, siger den snart 92-årige kvinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Varde

Anne-Mette, mand og søn har lige meldt sig ind i parti for at støtte det lokale bud på en borgmester

Annonce