Annoncørbetalt indhold

Aldersrelaterede øjenlidelser behøver ikke være en livslang gene, hvis det opdages i tide

Annonce

Dette indhold er sponsoreret

I takt med at kroppen bliver ældre, vil vores syn ligeledes mærke dette. Ligesom det gør sig gældende med kroppens organer, bliver øjet mindre funktionsdygtigt med alderen. Dette kan resultere i en række aldersbetingede øjenlidelser, hvoraf de hyppigst sete er grå stær, grøn stær og uklarheder i glaslegemet. Disse kan være til daglig gene, men opdager du disse i tide, er der mulighed for at blive helt eller delvist fri for lidelserne.

I denne artikel fortæller vi dig mere om dine muligheder for at vinke endegyldigt farvel til grå stær gennem en operation. Denne type af operation er en af de hyppigst anvendte over hele verden, hvilket skyldes lidelsens udvikling i takt med kroppens naturlige aldring.

Grå stær-symptomer kan ligne meget andet

Aldersrelaterede lidelser vil typisk præsentere dig for symptomer, der læner sig op ad hinanden. Når det kommer til grå stær, drejer det sig om symptomer som lysoverfølsomhed, falmende farver og forringelser i synsevnen. Forringelsen vil dreje sig om det rumlige syn på både korte afstande og længere afstande.

Grøn stær vil resultere i lignende symptomer, og det samme kan gøre sig gældende for uklarheder i glaslegemet. Dog vil sidstnævnte typisk danne punkter, striber eller slirer i synsfeltet, som ikke er tilfældet ved grå stær.

Oplever du en forringet kvalitet af din synsevne, bør du derfor kontakte en øjenlæge. Jo tidligere en øjenlæge kan diagnosticere dit synsbesvær og på den måde påbegynde en behandling, desto større sandsynlighed vil der være for, at du kan slippe helt af med dine daglige gener.

Videokonsultation kan gøre det lettere for dig at træffe et valg

Teknologiens udvikling har givet os nogle unikke muligheder for at effektivisere forskellige undersøgelser hos en specialist. Dette gør sig også gældende hos forskellige øjenlæger landet over, hvor du kan få foretaget en såkaldt videokonsultation. Denne digitale konsultation foregår på samme vis, som det er tilfældet hos din egen læge. Forskellen ligger i, at du kan tilgå konsultationen hjemmefra, hvilket forudsætter, at du har en mikrofon og et kamera til rådighed.

En videokonsultation vil typisk være noget, som du selv kan tilgå gennem øjenlægens onlineportal. Her kan du booke den tid, du ønsker, hvorefter du vil modtage en række instrukser til anvende portalen samt opsætning af denne.

Grå stær-operation er den eneste mulighed for et forbedret syn

Det er nødvendigt at få foretaget en operation, hvis du har grå stær. Dette er den eneste behandlingsmulighed for at slippe af med generne. Her vil den beskadiget linse blive udskiftet med en kunstig linse, der forbedrer synskvaliteten.

Grundet aldersbetingelsen for at udvikle grå stær, er det ganske svært at forebygge denne lidelse. Dog har forskning påpeget en forbindelse mellem rygning og udvikling af grå stær. Ligeledes er det essentielt med en tilstrækkelig søvnmængde samt andre helbredsfremmende faktorer. Her er der særligt tale om regelmæssig motion og sund kost, som gennem årene vil reducere risikoen for grå stær markant. Derfor handler en forebyggelse om en sund livsstil, som er det eneste aktive, du selv kan gøre for at forebygge grå stær.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.