Annonce
Esbjerg

Aldi-sag får politiker til at kritisere manglende information om kommuneplan

Med baggrund i Aldi-sagen og en anden sag med en virksomhed på havnen mener Henrik Vallø, Borgerlisten, at det bør kunne lade sig gøre at give borgere og virksomheder direkte besked, hvis en en ny kommuneplan får konsekvenser for dem. Arkivfoto: JV
Borgerlistens Henrik Vallø mener, at Esbjerg kommune bør kunne meddele det direkte, hvis en ny kommuneplan kan få konsekvenser for borgere og virksomheder.

Esbjerg: Borgerlistens byrådsmedlem Henrik Vallø går nu ind i sagen om dagligvarekæden Aldi, som til stor fortrydelse for et helt villakvarter i Højvangskvarteret vil købe og nedrive fem parcelhuse og i stedet opføre en ny butik på 1.200 kvadratmeter overfor Netto på Højtoftevej.

Beboerne har foruden bekymring omkring trafiksikkerheden i området og en ny butiks generelle påvirkning, ytret, at de føler sig taget på sengen, fordi de aldrig er blevet informeret om, at en ændring i en tidligere og nu gældende kommuneplan skabte en ny afgrænsning til et centerområde og dermed åbnede muligheden for Aldi.

De kan ikke forstå, hvorfor de aldrig har fået direkte besked om den for dem afgørende ændring af kommuneplanen, når de eksempelvis forleden fik direkte besked i deres e-boks med mulighed for ytre sig i forhold til de planlagte kæmpe vindmøller i Tjæreborg Enge.

Den forundring deler Henrik Vallø med beboerne, og han drøftede forleden sagen med de øvrige medlemmer af økonomiudvalget. Han har også kendskab til en anden lignende sag, hvor en investor købte en ejendom tæt ved havnen. Dengang var ejendommen ifølge Henrik Vallø i kommuneplanen placeret i et centerområde med mulighed for etablering af dagligvarebutik, men uden investorens vidende er centerområdet blevet sløjfet i forbindelse med en kommuneplansændring.

- I begge tilfælde må vi kunne gøre det bedre. Det her kan vi hverken byde borgerne i Højvangskvarteret eller vores erhvervsliv. Sådan en sag med investoren ved havnen kan potentielt ruinere folk, hvis de ikke ved, hvad de har at gøre med, fordi planer ændres, uden de får besked, siger Henrik Vallø.

Men arbejdet med en kommuneplan er jo også et meget omfattende arbejde. Det kan vel være svært at give alle direkte besked om ændringer?

- Ja, men i denne oplyste verden må det simpelthen være muligt at give folk besked om ændringer, som kan have store konsekvenserne, så det i hvert fald ikke skal komme som en stor overraskelse for dem, siger Henrik Vallø.

Annonce

Gør allerede meget

Karen Sandrini (S), der er formand for Plan & Miljøudvalget og menigt medlem af økonomiudvalget, erklærer sig forundret over, at Henrik Vallø efter økonomiudvalgsmøde har rejst sagen i pressen, og hun peger på, at en kommuneplan er særdeles omfattende med mange data og informationer, samt at det ganske enkelt vil være alt for omfattende en opgave at sende særskilte oplysninger ud til borgere/virksomheder, som måtte være berørt af ændringer.

Imidlertid peger udvalgsformanden også på, at Esbjerg Kommune gør sig umage for at skabe opmærksomhed omkring kommuneplanen; den er således i otte ugers høring, der arrangeres borgermøder, udsendes pressemeddelelser og sker annonceringer i pressen, og rent faktisk er der en ny mulighed for at få mere direkte besked. Man kan således via Esbjerg Kommunes hjemmeside med et særlig adviseringssystem registrere sig med sin matrikel og på den måde få direkte besked per mail eller i e-boks, hvis der sker kommuneplansændringer i forhold til matriklen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

EfB For abonnenter

1-1-kamp mod Silkeborg efter den bedste præstation meget længe: EfB fik sendt et stærkt signal

Annonce