Annonce
Varde

Aldi til Varde: Udviklingsrådet frygter mere trafikkaos i dagligvarekryds

Kravin Projekter har indgået en betinget købsaftale med lodsejer, så der kunne opføres en ny dagligvarebutik i Varde syd med indkørsel fra både Søndertoften og Ribevej. Men det projekt er faldet til jorden, da forvaltningen nu arbejder på et projekt i Varde vest ved Nordre Boulevard og Vestre Landevej. Det er en Aldi, der kommer til Varde igen. Foto: Henrik Reintoft
Henrik Vej Kastrupsen fra Borgergruppen peger på Varde syd som det mest oplagte sted at etablere en ny dagligvarebutik.

Varde: At endnu en dagligvarebutik er på vej til Varde by hilses mere end velkommen af formanden for Udviklingsrådet Varde By, Jens Nielsen. Men placeringen af en ny Aldi  i krydset ved Vestre Landevej og Nordre Boulevard er ikke lige hans kop te. Derved vil der være tre dagligvarebutikker, Rema 1000, Lidl og Aldi i krydset.

- Det, jeg ser, er, at det afføder nogle problemer med trafikken. Vi har et kaos hver lørdag i højsæsonen. Området vil komme under yderligere pres, hvis man placerer en ny dagligvarebutik, siger Jens Nielsen.

Kan ikke huske det

En placering som Borgergruppens Henrik Vej Kastrupsen ikke er tilhænger af. Han sidder i økonomi og erhverv og erkender blankt, at han ikke kan huske, at han på seminariet om kommuneplanrevisionen i november fik omtalt muligheden for en ny dagligvarebutik i Varde. Enten i syd eller vest. Det hører med til historien, at kommuneplanen er på over 2.000 sidder.

- Kommuneplanen er mere præsentation end diskussion, siger Henrik Vej Kastrupsen om seminariet.

Men forelagt mulighederne om en ny dagligvarebutik i enten Varde vest eller Varde syd er han klar i mælet:

- Med de ønskede udvidelser af Varde syd og det nye boligkvarter på Søndertoften så synes jeg, det giver god mening af placere det der, siger Henrik Vej Kastrupsen.


Med de ønskede udvidelser af Varde syd og det nye boligkvarter på Søndertoften så synes jeg, det giver god mening af placere det der.

Byrådsmedlem Henrik Vej Kastrupsen, Borgergruppen


De konservatives Niels Christiansen bøjer sig for flertallet om at pege på Varde vest.

- Jeg vil ikke have det nogle steder. Placeringerne er uheldig, siger Niels Christiansen, som også gerne vil beskytte dagligvarebutikkerne i de mindre landsbyer.