Annonce
Billund

Aldibygningen får nyt liv som loppesupermarked: Kom, lad os sælge dine lopper

Den røde bygning, som indtil april sidste år husede Aldi, får nyt liv som loppemarked. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl
Loppesupermarked åbner i den gamle Aldibygning i Grindsted. Niels Klit Hansen har travlt med at gøre klar.

Grindsted: Snart er der igen liv i Aldi-bygningen på Nørre Torv. Det er Niels Klit Hansen, der per 1. april vil åbne et loppesupermarked efter det koncept, som er kendt fra andre byer: Lej reolplads og lad butikken stå for salget af dine brugte varer.

Niels Klit Hansen, der er uddannet i butik og blandt andet har arbejdet i Løvbjerg i Varde, er i gang med at lave en hjemmeside og en Facebookside til den nye butik. Booking vil på sigt foregå via hjemmeside, telefon eller nede i butikken, men indtil videre kan dette gøres privat til initiativtageren.

- Man kan allerede nu skrive til mig privat og for-booke reoler og stande, hvis man ønsker det. Lejen går naturligvis først i gang, når butikken åbner, siger Niels Klit Hansen, der allerede har fået de første henvendelser fra folk, der gerne vil reservere reol- og gulvplads.

Annonce

Står selv i butikken

Lige nu har Niels Klit Hansen travlt med at bygge de store reoler, som kundernes varer skal udstilles på. Han vil selv passe butikken, som holder åbent alle dage - og på sigt måske ansatte nogle unge til at hjælpe i ydertimerne.

Lige nu har han ikke andet arbejde, så han håber, at det nye loppesupermarked får så stor omsætning, at han kan leve af det.

- Nu må vi se, hvordan det går. Forhåbentlig vil det udvikle sig positivt, siger Niels Klit Hansen.

Liv i midtbyen

Aldi-bygningen er en af flere store bygninger, som har stået tomme et års tid: Både Aldi og Rema er flyttet ud til det nye supermarkedscentrum i Vestergade, hvor Fakta lige lige nu står tom.

Der har det seneste år været mange ønsker for, hvad der skal ske i de tomme bygninger, men først nu med Niels Klit Hansens initiativ sker der noget.

- Jeg kan selv lide at gå på loppejagt, og så så jeg den tomme bygning og tænkte: Hvorfor ikke bare springe ud i det? Nu håber jeg, at jeg kan være med til at få endnu mere liv til Grindsted midtby, og at Grindstedborgerne vil bakke op, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Danmark

Liveblog: Tyskland har nu 1000 corona-dødsfald

Annonce