Annonce
Billund

Aldibygningen får nyt liv som loppesupermarked: Kom, lad os sælge dine lopper

Den røde bygning, som indtil april sidste år husede Aldi, får nyt liv som loppemarked. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl
Loppesupermarked åbner i den gamle Aldibygning i Grindsted. Niels Klit Hansen har travlt med at gøre klar.

Grindsted: Snart er der igen liv i Aldi-bygningen på Nørre Torv. Det er Niels Klit Hansen, der per 1. april vil åbne et loppesupermarked efter det koncept, som er kendt fra andre byer: Lej reolplads og lad butikken stå for salget af dine brugte varer.

Niels Klit Hansen, der er uddannet i butik og blandt andet har arbejdet i Løvbjerg i Varde, er i gang med at lave en hjemmeside og en Facebookside til den nye butik. Booking vil på sigt foregå via hjemmeside, telefon eller nede i butikken, men indtil videre kan dette gøres privat til initiativtageren.

- Man kan allerede nu skrive til mig privat og for-booke reoler og stande, hvis man ønsker det. Lejen går naturligvis først i gang, når butikken åbner, siger Niels Klit Hansen, der allerede har fået de første henvendelser fra folk, der gerne vil reservere reol- og gulvplads.

Annonce

Står selv i butikken

Lige nu har Niels Klit Hansen travlt med at bygge de store reoler, som kundernes varer skal udstilles på. Han vil selv passe butikken, som holder åbent alle dage - og på sigt måske ansatte nogle unge til at hjælpe i ydertimerne.

Lige nu har han ikke andet arbejde, så han håber, at det nye loppesupermarked får så stor omsætning, at han kan leve af det.

- Nu må vi se, hvordan det går. Forhåbentlig vil det udvikle sig positivt, siger Niels Klit Hansen.

Liv i midtbyen

Aldi-bygningen er en af flere store bygninger, som har stået tomme et års tid: Både Aldi og Rema er flyttet ud til det nye supermarkedscentrum i Vestergade, hvor Fakta lige lige nu står tom.

Der har det seneste år været mange ønsker for, hvad der skal ske i de tomme bygninger, men først nu med Niels Klit Hansens initiativ sker der noget.

- Jeg kan selv lide at gå på loppejagt, og så så jeg den tomme bygning og tænkte: Hvorfor ikke bare springe ud i det? Nu håber jeg, at jeg kan være med til at få endnu mere liv til Grindsted midtby, og at Grindstedborgerne vil bakke op, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];