Annonce
Vejen

Aldrig har der været så rent og pænt på Ladelund Efterskole

Her og der og allevegne skal der sprittes af og gøres rent. Aldrig har der været så rent og pænt på Ladelund Efterskole. Fra venstre: Eva Behrens, Flensborg, og Laura Østergaard, Galten. Foto: Søren Dippel
Eleverne på efterskolerne i Vejen Kommune er vendt tilbage til en anderledes hverdag. Coronakrisen har vendt op og ned på dagligdagen på Ladelund Efterskole. Hænder skal vaskes jævnligt, der skal sprittes af, og eleverne skal bo i familiegrupper. Der må heller ikke aflægges besøg på andre familiegruppers værelser.

Ladelund: Efter et par måneders isolation med hjemmeundervisning og sociale abstinenser er der ikke noget at sige til, at landets efterskoleelever har glædet sig til at vende tilbage og dele hverdagen med hinanden og med efterskolernes lærer. Men det er alt andet end en normal hverdag, eleverne på Ladelund Efterskole er vendt tilbage til. Coronakrisen har vendt op og ned på dagligdagen. Pludselig er der et væld af restriktioner at overholde og stribevis af pligtarbejde. Sagt på en anden måde, har der aldrig været så rent og pænt på Ladelund Efterskole, som der er i denne tid.

Først mandag begyndte elever at komme tilbage. 16-årige Magnus Hald kom fra Tørring, og 16-årige Ellen Permin kom fra Kalvehave.

- Det kom faktisk som noget af en overraskelse for os alle sammen, at vi måtte rejse hjem midt i skoleåret. Samme eftermiddag, som statsministeren på tv lukkede Danmark ned, havde vi spurgt en af skolens lærere, om vi risikerede at blive sendt hjem som følge af coronasmitten i Kina. Vi fik det svar, at det skulle vi ikke, for det var ikke sandsynligt, at coronavirussen nogensinde kom til Danmark. Fire timer senere fik vi så besked på at pakke vores ting og rejse hjem, siger Magnus Hald.

Annonce
Det er slut med kram kys og tæt kontakt.

Steffen Pedersen, forstander.

Sociale abstinenser

- Jeg kan huske, at jeg tænkte, det går nok at være to uger væk fra skolen. Det er ok. Men det blev så to måneder. Åh nej, og hvad så med vores eksamen og alle de sjove ting, vi er med til på Ladelund Efterskole, siger Ellen Permin.

Den planlagte tur til Italien, den fælles Camp Ladelund på årets Jelling Festival, alle arrangementerne med Ladelunds opvisningshold i gymnastik – alt sammen har coronakrisen spændt ben for. I stedet skulle eleverne få tiden til at gå med hjemmeundervisning via internettet.

- Og vi blev sendt hjem, ligesom en lang og mørk vinter var afsluttet, og vi alle glædede os til de kommende lyse aftener for eksempel med filmoplevelser i Ladelunds udendørs biograf. Alt det sociale, gik i vasken, siger Magnus Hald.

Nu gælder det om for dem at få det meste ud af den sidste tid på Ladelund Efterskole. Forude venter en eksamen, og her og nu er der vendt op og ned på skolens hverdag. Der skal sprittes af, vaskes hænder, og i værkstederne må eleverne bære handsker.

Advarslen

- Når vi spiller rundbold, skal bolden og boldtræet sprittes af. Vi må heller ikke gå ind på hinandens værelser, og så skal vi hele tiden huske at holde en meters afstand. Men det bliver ikke overholdt, selv om alle forsøger, siger Ellen Permin.

Derfor hjælper skolens lærere eleverne med at huske på at overholde afstandskravet på en meter.

- Hvis vi ikke kan overholde det, er der ingen grund til mere at være på efterskolen, lyder advarslen, siger hun.

Ellen Permin har ridning som linjefag og havde sin egen hest ”Golfi” med på efterskolen.

- Men han blev også sendt hjem, og jeg har ham ikke med tilbage. Derfor bliver det heller ikke den samme oplevelse for mig som før coronakrisen.

Hun og Magnus er enige om, at nu føles det som om, at der er mange flere elever på skolen end før coronakrisen. Forklaringen er, at der er mange steder på skolen, hvor man ikke må opholde sig. Men heldigvis forstår eleverne stadig at finde på noget, der giver socialt samvær.

- Den første aften efter at være kommet tilbage til skolen tændte vi bål og satte os på tæpper omkring bålet. Det var hyggeligt selv i en meters afstand, siger Magnus Hald.

Strikse retningslinjer

Allerede inden, eleverne vendte tilbage, havde forstander Steffen Pedersen udsendt en orientering om alle de nye retningslinjer, som fremover gælder på skolen under coronakrisen, og som skal tages alvorligt af alle.

Alle elever inddeles i familiegrupper, hvor man bor sammen og spiser sammen, o hvor hver elev bruger samme bad og toilet.

Elever må kun være på eget værelse og egen gang, og der må ikke aflægges besøg på andre værelser.

Alle skal holde en meters afstand og gerne endnu mere til skolens ansatte.

Hænder skal vaskes ofte, og der er håndsprit ved alle trappeopgange.

Det er ikke muligt at tage til Brørup.

Eleverne kan regne med at skulle deltage i afviklingen af galla onsdag den 24. juni.

Uden for og ikke langt fra skolens kantine er der opsat et partytelt med vaskebokse på stribe. Her kan hænder vaskes pinligt rene i behørig én meters afstand. Fra venstre: Magnus Hald, Tørring, og Ellen Permin, Kalvehave. Foto: Søren Dippel
Det er kun på ryggen af Ellen Permins trøje, eleverne på Ladelund Efterskole ikke kan overholde kravet om én meters afstand. Ladelund Efterskole 19/20 bliver en årgang, som sikkert ingen efterskoleelever nogensinde vil glemme. Foto: Søren Dippel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce